Özel Çocuklar İçin Kursu
Çocuklar İçin Özel Eğitici Kurslar
href=”/kurs-fiyatlari/” target=”_blank”>Elinizdeki sanat tarihi kitabı, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 8/12/2006 tarih ve 392 sayılı kararıyla kabul edilen “Sanat Tarihi Dersi Öğretim Programı” uyarınca “öğrenci merkezli eğitim yöntemi”ne göre hazırlanmıştır. Öğrenci merkezli eğitim için yöntem ve tekniklerin belirlenmesi ve bunlarınhref=”/kurs-fiyatlari/” target=”_blank”> sınıfta uygulanması planlamanın en önemli bölümleridir.
Çocuklara Yönelik Kurslarımız
Çocuklara Yönelik Ebru Kursları
Ebru Nedir? Renklerin suda dansı diyebiliriz ebru sanatı için… Var oluşu yüzyıllar öncesine dayanan ebru sanatı özel olarak hazırlanmış su üzerine, fırça darbeleri ve yardımcı aletlerle yapılan desenlerin, kâğıt üzerine aktarılma işlemidir. Ebru sanatı görsel açıdan şölen haline gelen çok renkli ve kıymetli bir sanattır.
Ebru Çeşitleri; Battal Ebru, Gel Git Ebrusu, Şal Ebrusu, Bülbül Yuvası, Taraklı Ebru, Taraklı Şal Ebrusu, Hafif Ebru – Ta’lik Ebrusu, Neftli Battal, Hatip Ebrusu, Çiçekli Ebru, Yazılı Ebru, Kumlu ve Kılçıklı Ebru, Zeref şanlı ve Altınlı Ebru, Akkaseli Ebru
Anadolu güzel sanatlar resim kursunda 05 – 13 yaş grubu çocuklarımız ebru, resim, sulu boya yağlı boya, moda tasarımı heykel seramik cam vitray çalışmaları yaparak güzel sanatlara ilk adımlarını atarlar. Bir yandan çeşitli boya malzemelerinin kullanımlarını ve uygulama biçimlerini öğrenirken, bir yandan da el becerilerini geliştirirler.
Çocuklara yönelik ebru dersleri çocuk gruplarında da verilmekte, birebir özel ders şeklinde de verilmektedir. Çocuklar yaş seviyelerine göre, dersin girişinde önce malzemenin tanıtımını dinlemekte daha sonra ilk örnekte öğretmenlerini izlemek ve tekrara etmek suretiyle ebru derslerini yapmaktadırlar.
Çukurovalı sanatsever velilerimiz, çocuklarınızın yeteneklerinin kaybolup gitmesine izin vermeyiniz. Resim kursları onların dışa vuramadıkları duygularını anlatmalarına yardımcı olurken, her türlü yeteneklerini de geliştirmektedir. Renkli dünyalarını çeşitli faaliyetler ile doyuma ulaştırarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlayalım; çünkü sanat ve eğitimle yaşadığımız dünyanın güzelleşeceğinize iyi biliyoruz.
Ebru Malzemeleri; Çocuklar için grup içerisinde verilen derslerde malzemeyi öğretmen getirmektedir. Birebir olan derslerde ise dileyen veliler kendileri de alabildikleri gibi öğretmenden de talep edilebilmektedirler. Birebir yapılan ebru derslerinde, dersin gün ve saatleri hem öğretmene hem de velilerimize uygun olacak şekilde ayarlanabilmektedir.
Genel olarak ebru malzemeleri;
- Kitre – Su
- Tekne – Kâğıt
- Fırça – Kuruma Çıtası
- Deste – Seng
- Deste – Seng Altlığı
- Boya – Masa
- Kürek – Spatula
- Öd – Arap Zamkı
- Boya Kabı – Tarak
- Neft
- Tel Çubuklar – Bizler
Çocuklara Yönelik Heykel Kursları
“ Her çocuk bir sanatçıdır. Bütün sorun, büyüdüğü zaman nasıl sanatçı kalacağındadır.” Pablo PICASSO
Heykel Nedir? Taş, tunç, bakır, kil, alçı, ağaç, fildişi vb. gibi maddelerden kalıba dökülerek, yontularak ya da yoğrulup pişirilerek yapılan insan, hayvan vb. biçimlerini yansıtan sanat yapıtı.
Heykel yapmak çocuk için bir oyundur. Gerçekte birçok şey çocuk için oyundur. Oyunlar da çocuklar içindir. Çocuk sanat yapmak için heykel veya resim yapmaz. Çocuğun bu oyunda ortaya koyduğu şey onun duygu ve düşünce hayatıyla ilgili resimlerdir. Çocuğun akıl yürütme, heyecanlanma, sevinç ve tedirginlikleriyle bir iç dünyası vardır. Ortak anlatım aracı olan dil ile kendini anlatamayan çocuk sanat dili ile kendini anlatabilir.
Çocuklar için heykel kursları birebir özel ders şeklinde yapılabileceği gibi, 8-10 kişilik gruplarla da yapılabilir. 5-13 Yaş arası çocuklar bu gruplara katılabilirler. 14 ve üzeri yaş gruplarının dersleri ayrı yapılmaktadır.
Çocuklarda Heykel Derslerinde Konu Belirlenmesi;
Çocukların heykel derslerinde küçük ebatlarda rölyef tarzı çalışmalar yapılabileceği gibi, hayal güçlerini geliştirecek minik hayvan-insan-obje çalışmaları da yapılabilir. Ortaya çıkan ürünler isteğe bağlı olarak boyanıp ahşap-plastik-metal zemin üzerine veya tual üzerine yapıştırılarak çeşitli kompozisyonlar yapılabilir. Konu olarak natürmort, manzara, insan-hayvan-obje kabartmaları, tamamlama resimler, fotoğraf albümü vb. pek çok seçenek sunulabilir.
Çocuklar İçin Heykel Kurslarında Kullanılan Malzemeler;
- Kil (toprak), alçı veya çoğu kırtasiyelerde bulunabilen kâğıt hamurlar, seramik hamurlar
- Rölyef tarzı çalışmalar için çeşitli ebatlarda tekne şeklinde kalıplar.
- Çamura gerekli şekli vermek için modelaj kalemlerinin yanı sıra keskin olmayan meyve bıçakları, çay kaşığı vb. malzemeler de kullanılabilir.
- Masa veya benzeri bir yükselti.
Çocuklara Yönelik Kaligrafi Kursları
Kaligrafi Nedir? Kaligrafi sanatı, bilindiğinin aksine harflerden oluşan bir sanat türü değil, çizgilerden oluşan bir sanat türüdür. Dolayısıyla kaligrafi öğrenimi belirli bir sürecin izlenmesini, bu sanatın temelden öğrenilmesini zorunlu kılan bir sanat dalıdır. Yetenekli, yeteneksiz eli kalem tutan 7’den 70’e herkes güzel yazı tekniğini öğrenip geliştirebilir. Yeter ki istesin ve istikrarlı bir şekilde emek versin. Bedensel engelli arkadaşlarımızda normal yazı yazabiliyorlarsa rahatlıkla güzel yazı yazma sanatını da öğrenip icra edebilirler.
Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde çocuklara güzel yazıyı sevdirmek, geleneksel sanatlarımızı gelecek nesillere aktarmak amacıyla verilen kaligrafi dersi, ülkemizde genellikle “hat sanatı” ile aynı çerçevede anılmakla birlikte yazı sistemleri ve yazı öğeleri kullanımı ile yapılabilen, genel kullanım amacı görsel etkileyicilik olan bir sanattır. İnsanların yüzyıllardır birbirleriyle olan iletişimlerinde kullandıkları yazıyı bir sanat türü olarak ele alan güzel yazı sanatı farklı kültürler ve gelenekler ile modern dünyaya ulaşma başarısını göstermiştir.
Genellikle lise ve üniversiteden sonra verilen kaligrafi eğitimleri, kursumuzda 07-13 yaş arası çocuklara da verilmektedir. Ders gün ve saatleri veli ve kursiyerlerle birlikte kararlaştırılabilmektedir. İlk olarak kaligrafinin inceliklerini, uygulama tekniklerini, teorik dersleri alan kursiyerler daha sonra harflerin çıkış noktalarını öğrenirler. Temel altyapı oluştuktan sonra kursiyerler kendileri öğretmen eşliğinde pratikler yaparak kaligrafi sanatını icra etmeye başlarlar.
Kaligrafi tekniklerine göre harflerin tek tek yazımını gerçekleştiren öğrenciler, ardından eserlerini süslemeyi öğreniyor. Yazılanın ifade ettiği anlam kadar, yazının ortaya koyduğu resmin estetiğinin de önem kazandığı derslerde, öğrenciler değişik motifler kullanarak kendi iç dünyalarına göre yazıyı olduğundan farklı bir kimliğe büründürürler. Kişinin ruh durumuna göre şekillenen kaligrafide öğrenciler özgün eserler ortaya çıkarırlar.
07 Yaştan sonra her yaş grubunun katılabildiği kaligrafi dersleri katılımcılara, geleneksel bir sanatı öğretirken, aynı zamanda insanın ruhunu dinlendirerek rahatlamasını sağlıyor. Belirli bir ruh disiplini de kazandıran Kaligrafi sanatını bazı kursiyerler ilerleyen süreçte hobi olmaktan ziyade profesyonelliğe götürerek mesleki alanda icra etmeye başlıyorlar.
Kaligrafi Malzemeleri;
- Kalın kenarlı ve sert kaligrafi kalemleri
- Mürekkep kartuşları
- Başlangıç için düz defter kâğıdı
- Parşömenler ve suluboya kâğıtları
Çocuklara Yönelik Karakalem Kursları
Karakalem Nedir? Resim yapmada kullanılan, dışı ağaç, içi kömür kalem, resim kalemi; bu kalemlerle yapılan resimler.
Çocuklar için karakalem kurslarımız mevcuttur. 5-13 Yaş arası çocuklar için karakalem dersleri verilmektedir. Karakalem öğrenmek isteyen çocuklar çeşitli gün ve saatlerde ders alabilmektedir. Grup çalışmaları yapılabildiği gibi bireysel olarak özel ders şeklinde de karakalem dersleri verilmektedir.
Çocuğun hiçbir çizim altyapısı yoksa dahi karakalem dersleri alarak güzel çalışmalar yapabilir. Karakalem kurslarımıza katılması için çocuğunuzun yetenekli olup olmamasından çok resim yapmayı sevip sevmemesi bizi ilgilendirmektedir. Öğretmenlerimizin ortak fikri şudur; resim yapabilmek için yetenek %1, istek ve istikrar ise %99 önemlidir. Resim yapmayı seven kişi zaten bunun için çaba harcadıkça kendisini geliştirip başarılı olmaktadır.
Hafta içi ve hafta sonu programlarımıza katılarak çocuklarınızın şimdiden yeteneklerini keşfederek, gelecekte olacak olan mesleklerine yönlendirilmiş olmaları siz veliler için bir avantajdır. Siz ‘de çocuğunuzu ödüllendirerek, geleceğine iyi bir yatırım yapınız. Kursumuzda çocuklarınız, bireysel ve grup çalışmaları yaparak yoğunlaşma, gözlem yeteneği ve yaratıcılıklarını geliştirip, hayal güçlerini resme yansıtma özgürlüğünü kazanırlar. Geleceğin genç sanatseveri ya da sanatçısı olma yolunda bir temel oluştururlar.
Çocuk gruplarında Ebru Sanatı, Kuru Boya, Pastel Boya, Sulu Boya, Guaş Boya ile tuval, Akrilik Boya İle Tuval, Alüminyum Folyo Kabartma ve Boyama Teknikleri, Cam Boyama-Vitray, Kâğıt İşleri, Kâğıt Hamuru Çalışmaları, Şekillendirme, Seramik Ve Heykel Çalışmaları, Kolaj Teknikleri Sezon içerisinde ve sonunda, çeşitli galerilerde sergilerimiz olmaktadır. Her kursiyerimizde çeşitli çalışmaları ile bu sergide çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sunar.
Çocuk gruplarımızda öğrenciler 12 ay boyunca ders alabilirler. İstenilen tarihte kayıt olunabilir. Her yıl mayıs ayı sonunda çalışmalar çeşitli galerilerde sergilenir. Dileyen çocuklar yaz sezonunda aylık paket programlarımıza da katılabilirler.
Çukurovalı sanatsever velilerimiz, çocuklarınızın yeteneklerinin kaybolup gitmesine izin vermeyiniz. Resim kursları onların dışa vuramadıkları duygularını anlatmalarına yardımcı olurken, her türlü yeteneklerini de geliştirmektedir. Renkli dünyalarını çeşitli faaliyetler ile doyuma ulaştırarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlayalım; çünkü sanat ve eğitim olmadan yaşadığımız dünyanın güzelleşeceğinize iyi biliyoruz.
Karakalem Dersleri İçin Gerekli Araç-Gereçler;
- 50X70 cm Resim Kâğıdı
- 50 cm.lik Plastik Cetvel
- 50X70 cm Ebadında Duralet
- Maket Bıçağı- – Kıskaç
- Silgi-Kalem Silgi-Hamur Silgi
- HB-B-2B-4B-H-2H-4H- Kalemler
- 50×70 cm Resim Dosyası -(siyah resim dosyası veya bazuka proje çantası)
- A4 Ebadında Çizgisiz Eskiz Defteri
- Füzen Kalem (8B veya 6B olabilir)
Çocuklara Yönelik Pastel Boya Kursları
Pastel Boya Nedir? Pastel, pastel boya ya da pastel kalem; toz boyar maddelerin katı bir hamur olana kadar tebeşir ve suyla karıştırılmasıyla oluşturulan çizim aracıdır. Neredeyse her rengi bulunan bir boyadır.
5-13 Yaş arası çocuklar için diğer teknikler yanında pastel boya ile resim dersleri de verilmektedir. Pastel boya öğrenmek isteyen çocuklar çeşitli gün ve saatlerde kurs alabilmektedir. Grup çalışmaları yapılabildiği gibi bireysel olarak özel ders şeklinde de pastel boya kursları verilmektedir. Pastel boya ile resim kurslarımıza katılması için çocuğunuzun yetenekli olup olmamasından çok resim yapmayı sevip sevmemesini önemsemekteyiz. Resim yapmayı seven kişi zaten bunun için çaba harcadıkça kendisini geliştirip başarılı olmaktadır.
Sanatsal programlarımıza katılarak çocuklarınızın şimdiden yeteneklerini keşfederek, gelecekteki mesleklerine yönlendirilmiş olmaları siz veliler için bir avantajdır. Siz de çocuğunuzu ödüllendirerek, geleceğine iyi bir yatırım yapınız. Kursumuzda çocuklarınız, bireysel ve grup çalışmaları yaparak yoğunlaşma, gözlem yeteneği ve yaratıcılıklarını geliştirip, hayal güçlerini resme yansıtma özgürlüğünü kazanırlar. Geleceğin genç sanatseveri ya da sanatçısı olma yolunda bir temel oluştururlar.
Çocuk gruplarında Ebru Sanatı, Kuru Boya, Pastel Boya, Sulu Boya, Guaş Boya ile tuval, Akrilik Boya İle Tuval, Alüminyum Folyo Kabartma ve Boyama Teknikleri, Cam Boyama-Vitray, Kâğıt İşleri, Kâğıt Hamuru Çalışmaları, Şekillendirme, Seramik Ve Heykel Çalışmaları, Kolaj TeknikleriSezon içerisinde ve sonunda, çeşitli galerilerde sergilerimiz olmaktadır. Her kursiyerimizde çeşitli çalışmaları ile bu sergide çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sunar. Kültürlü ve sanat zevki gelişmiş bir nesil oluşturmak amacı ile çalışmalar yapılmaktadır.
Çocuk gruplarımızda öğrenciler 12 ay boyunca ders alabilirler. İstenilen tarihte kayıt olunabilir. Her yıl mayıs ayı sonunda çalışmalar çeşitli galerilerde sergilenir. Dileyen çocuklar yaz sezonunda aylık paket programlarımıza da katılabilirler.
Çukurovalı sanatsever velilerimiz, çocuklarınızın yeteneklerinin kaybolup gitmesine izin vermeyiniz. Resim kursları onların dışa vuramadıkları duygularını anlatmalarına yardımcı olurken, her türlü yeteneklerini de geliştirmektedir. Renkli dünyalarını çeşitli faaliyetler ile doyuma ulaştırarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlayalım; çünkü sanat olmadan yaşadığımız dünyanın güzel olamayacağını iyi biliyoruz.
Pastel Boya Resim Yapmak İçin Gerekli Malzemeler;
- Pastel boya takımı
- Şövale ve altlık
- Fiksatif sprey – Yapılan resimlerin bozulmaması için gerekli.
- Pastel boya için özel geliştirilmiş fon kâğıtları (mukavva, Bristol, şöhler, karton vb.)
- Samur ve kıl fırçalar, pastel silgisi, kalemler vb
Çocuklara Yönelik Sulu Boya Kursları
Sulu Boya Nedir? Suluboya ya da suluboya resim, bir boya ve resim tekniği. Islatılmış fırça bir palette boya ile karıştırılır ve kâğıt ya da başka bir yüzey üzerinde uygulanır. Açık ve koyu tonlar, fırça az ya da çok ıslatılarak elde edilir Boya, kutu içerisinde kuru ve yaş olarak iki şekilde bulunur.
Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde yetişkinler gibi çocuk gruplarında da sulu boya dersleri verilmektedir. Sulu boya dersleri talebe bağlı olarak birebir veya grup çalışmaları ile yapılabilmektedir.
Suluboya tekniğinin en büyük özelliklerinden birisi; şeffaf olmasıdır, bu yüzden konu çizilirken çok hafif çizgilerle çizilir veya sert kalemler kullanılır ya da çok az çizilir çoğu kısım doğrudan fırçayla çizilir. Suluboyada kapatıcı olduğu için beyaz kullanılmaz, en açık tonda kâğıdın beyazlığından yararlanılır diğer tonlar boyayı sulandırarak bulunur.
Bir sürdüğünüz boyanın üzerinden tekrar geçmek gerekirse kurumasını beklenir. Günümüzde piyasada çok çeşitli suluboya ve kâğıtları satılmakta, bunların kaliteli olanlarını almakta fayda vardır. Fırça olarak değişik kalınlıklarda samur fırçalar en uygun olanlardır.
Çocuk gruplarımız suluboya tekniği ile natürmort, manzara, tamamlama vb. çalışmalar yapmaktadır. Amaç, çocukların malzemeyi tanıyarak güzel ürünler çıkarıp motivasyonları güçlü tutmak, özgüvenlerini yükseltmektir.
Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde 05-13 yaş arası çocuk gruplarımızda diğer teknikler yanında kuru boya dersleri de verilmektedir. Amacımız öğrencinin el becerisinin geliştirilmesi ve kendisine olan güvenin artmasıdır. Ayrıca eğitimimiz boyunca çocuğun yaratıcılığını ortaya çıkaracak ve eğiticinin de desteği ile bunu geliştirecek keyifli ve eğlenceli bir süreç izlenmektedir.
Çocuklar eğitim boyunca çeşitli egzersizler ve el becerilerini güçlendirecek boya çalışması aktivitelerine de katılmaktadırlar. Çeşitli ebatlarda beyaz veya renkli kâğıtlar üzerine kuru boya, kuru-sulu boya ve kuru-pastel boya karma tekniklerle çalışmalar yapılmaktadır. Çocuk çizerek, boyalarla oynayarak, gerekirse yoğurarak yaratıcılığını ortaya çıkarır. Bu sayede öğrencilerimiz, üretici ve yaratıcı etkinliğe çabuk geçebilmektedirler.
Çukurovalı sanatsever velilerimiz, çocuklarınızın yeteneklerinin kaybolup gitmesine izin vermeyiniz. Resim kursları onların dışa vuramadıkları duygularını anlatmalarına yardımcı olurken, her türlü yeteneklerini de geliştirmektedir. Renkli dünyalarını çeşitli faaliyetler ile doyuma ulaştırarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlayalım; çünkü sanat ve eğitimle yaşadığımız dünyanın güzelleşeceğinize iyi biliyoruz.
Malzemeler
- Orta kalite suluboya takımı,
- Sulu boya kâğıdı,
- 2B kalem, silgi, açacak,
- Sulu boya fırçaları; 3, 7 ve 10 numara yuvarlak ince uçlu,
- Suluboya paleti
- Su dolu bir kavanoz ya da bardak
- Kâğıt mendil ya da kâğıt havlu
Çocuklara Yönelik Yağlıboya Kursları
Yağlı Boya Nedir? Pigmentlerin kimi özel sıvılarla karıştırılmasıyla yapılan ve eşyaya renk vermek ya da onu dış etkilerden korumak için sürülen kimyasal madde.
Yağlı Boyanın Kullanım Alanları Nelerdir? Yağlıboya Bir koruyucu olarak veya dekoratif gayeyle bir yüzeye tatbik edildiği zaman, o yüzeyde kalıcı ve sert bir film tabakası meydana getiren sıvı. Mesela, ahşap binaların hava şartlarından, metallerin korozyondan korunmaları için, yüzeyleri yağlıboya ile boyanır.
Yağlıboyalar dekoratif gayelerle çok kullanılır. Okul, hastane, büro vs. yerleri hoş ve parlak renklere büründürmek için kullanılır. Ayrıca yağlıboya tabloları bunlarla yapılır.
5-12 Yaş arası çocuklarda yağlıboya resim yapmayı öğrenebilirler. Klasik yağlıboya yöntemlerinde tiner-terebentin gibi kimyasal açıcılar kullanılır. Bu kimyasalların çocuklara zarar vermemesi ve kokularından dolayı rahatsız etmemesi için malzeme olarak guaş boya da kullanılabilir.
Çocuklara yönelik yağlıboya kursları birebir özel ders şeklinde verilebildiği gibi 8-10 kişilik gruplarla da çalışılabilir. Çocuğun ilk kez yağlıboya yaptığı varsayılarak derslere başlanır. Yaş seviyesi göz önünde bulundurularak bir resim veya fotoğraf seçilip yağlıboya tekniği öğretilmeye başlanır. Yağlıboya kurslarında tual, ahşap veya kâğıt kullanılabilir.
Resim dersleri çocuklarda merakı ortaya çıkarır. Çocuklar resim dersleriyle birlikte bazı şeyleri sorgulamaya öğrenir. Çizilen bir eskizden sonra, çocuk ulaştığı sonucu beğenmezse, onu siler ve tekrar çizer. Dolayısıyla “deneme yanılma” yöntemini resim dersleri aracılığı ile öğrenir ve bu tekniği hayatın farklı alanlarında kullanır.
Tüm insanlık tarihinin anlaşılmasının sanat formlarına ( edebiyat, müzik, görsel sanatlar, dans, drama) bakarak gerçekleştiğini göz önünde bulundurursak, aslında, sanat eğitiminin ne denli önemli olduğunu anlayabiliriz. Sanat hayata hayal gücü katar ve hayal gücüne hayat katar. Sonuç olarak, çocukların sosyal, duygusal, entelektüel ve kişisel gelişimleri için sanat aktivitelerine dâhil edilmesi olmazsa olmazdır.
Çocuklar İçin Yağlı Boya Resim Derslerinde Gerekli Olan Malzeme Listesi
- Bir Takım Guaş Boya
- Yağlı boya fırçaları (5 sıfır-6-11-16 numaralı)
- Adet küçük boyacı fırçası
- Guaş boya için sulu boya paleti
- HB Kalem – silgi -açacak
- Füzen kalem (8B veya 6B olabilir)
- 50 cm’lik plastik cetvel
- Fırçaların temizliği için yumuşak bez parçası- ıslak mendil-kâğıt havlu
- İsteğe bağlı malzeme çantası ve önlük
Çocuklara Yönelik Kuru Boya Kursları
Kuru Boya Nedir? Kuru boyanın yapısı, kurşun kalem gibidir. Çizildiği zaman renkli izler bırakan kalemlere kuru boya veya renkli kuru boya kalem denir. Kuru boya kalemle yapılan resimlere de kuru boya resim adı verilir.
Kuru boya kalemleri çeşitli renkleri bir arada olarak kutular içerisinde satılır. Piyasada 6-8-12 ve daha fazla renkte kutular içinde kuru boya kalemler pazarlanmaktadır.
Kuru boyanın çalışma tekniği kurşun kalemde olduğu gibidir. Yumuşak özellikli kuru boya kalemler tercih edilmelidir. Kuru boya ile geniş yüzeyleri boyamak zordur. Onun için büyük çalışmalar yapılmaz. Tükenmez ve flomaster kalemler ile yapılan resimler de kuru boya ile resim grubuna girer.
Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde 05-13 yaş arası çocuk gruplarımızda diğer teknikler yanında kuru boya dersleri de verilmektedir. Amacımız öğrencinin el becerisinin geliştirilmesi ve kendisine olan güvenin artmasıdır. Ayrıca eğitimimiz boyunca çocuğun yaratıcılığını ortaya çıkaracak ve eğiticinin de desteği ile bunu geliştirecek keyifli ve eğlenceli bir süreç izlenmektedir. Çocuklar eğitim boyunca çeşitli egzersizler ve el becerilerini güçlendirecek boya çalışması aktivitelerine de katılmaktadırlar. Çeşitli ebatlarda beyaz veya renkli kâğıtlar üzerine kuru boya, kuru-sulu boya ve kuru-pastel boya karma tekniklerle çalışmalar yapılmaktadır.
Çocuk çizerek, boyalarla oynayarak, gerekirse yoğurarak yaratıcılığını ortaya çıkarır. Bu sayede öğrencilerimiz, üretici ve yaratıcı etkinliğe çabuk geçebilmektedirler.
Çukurovalı sanatsever velilerimiz, çocuklarınızın yeteneklerinin kaybolup gitmesine izin vermeyiniz. Resim kursları onların dışa vuramadıkları duygularını anlatmalarına yardımcı olurken, her türlü yeteneklerini de geliştirmektedir. Renkli dünyalarını çeşitli faaliyetler ile doyuma ulaştırarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlayalım; çünkü sanat ve eğitimle yaşadığımız dünyanın güzelleşeceğinize iyi biliyoruz.
Kuru Boya Resim Malzemeleri;
- A4, A3, 35X50, 50X70 cm VB. ölçülerde beyaz veya renkli fon kâğıtları,
- Kuru boya veya kuru-sulu boya takımları,
- Kurşun kalem, silgi, açacak,
- Karma resimler yapılacaksa ek olarak pastel veya sulu boya takımı
Gelin Kurslarımıza Kayıtsız Kalmayın
Güzel Sanatlara Hazırlık Kursları
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTELERİNE HAZIRLIK KURSLARIMIZ
Sevgili Üniversite Adayları; Bir dershanenin başarısı üniversiteye yerleştirdiği öğrenci sayısıyla orantılıdır. Başarı; programlı bir çalışma sistemiyle, deneyimli, disiplinli ve özverili bir kadro ile mümkündür. 1989 yılından beri üniversiteye öğrenci hazırlamaktayız.
Resim İs Öğretmenliği, Çizgi film / Animasyon, Grafik Öğretmenliği, Çevre Tasarımı, Seramik Öğretmenliği, Endüstriyel Tasarım, Mesleki Resim Öğretmenliği, Cam Tasarımı, İş Eğitimi Öğretmenliği, Sahne Tasarım, Stilistlik, Baskı Sanatları / Özgün Baskı, İç Mimarlık, Seramik, Tekstil Tasarımı, Geleneksel El Sanatları, Resim, Eski Çini Onarımı, Fotoğraf, Tezhip / Süsleme, Heykel, Halı, Kilim ve Kumaş Deseni Tasarımcısı, Grafik, Anadolu Güzel Sanatlar Liselerine Hazırlık.
Birçok öğrencimiz bu bölümlerin varlığını ve bu bölümleri kazanmanın kolay olacağını bilmemektedir. Kaybedecek yıllarım yok diyenler! Yılların tecrübesi ve yüksek başarı oranıyla, sizi eğitim ve Güzel Sanatlar Fakültelerine hazırlamak için kursumuza bekliyoruz. Gelin görüşelim, kayıtsız kalmayın.
Tüm Gruplarla Yapılacak Dersler:
Desen, Perspektif, Tasarım, Boyama Teknikleri, Sanat Tarihi, Sanat Eserlerini İnceleme, Estetik, Mülakat Denemeleri, İmgesel,
Ayrıca kurs süresince geniş kütüphane, dijital ve geçmiş dönemlere ait, Özel Yetenek Sınavında başarılı olmuş öğrencilerimizin resimlerinden oluşan resim arşivimizden yararlanılacaktır.
"Akıl doğuştan yetenek çalışmayla kazanılır."
"Gelin Kursumuzda Kayıtsız Kalmayın"
Hobi Sanat Kurslarımız
Hobi Olarak Anadolu Sanat Eğitim Kurumlarında Gelebileceğiniz Kurslarımız:
- Yağlı Boya Kursları,
- Kara kalem Kursları,
- Heykel Kursları,
- Fotoğrafçılık Kursları,
- Hat ve Tezhip Kursları,
- Güzel Yazı ve Kaligrafi Kursları,
- Ahşap Boyama Kursları
- ve Ebru Kursları
Bu Arada Gelmek İsterseniz Web Tasarım Kursları, Photoshosp Kursları, Karikatür Kursları, Sitilistlik Kurslarına da Katılabilirsiniz
Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde Hobi, Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık, Güzel Sanatlar Liselerine Hazırlık ve Çocuk Grupları için resim, heykel, ebru, fotoğraf kurslarımız 12 ay boyunca devam etmektedir.
Hobi ve çocuk gruplarında kayıtlarımız 1 aylık yapılır ve kursiyer istediği kadar kurslara devam edebilir.
Yağlıboya, karakalem, pastel, sulu boya tekniklerini en kolay yöntemleri ile öğrenebilirsiniz. Sezon içerisinde çeşitli mekânlarda sergilerimiz yapılmaktadır. Kurslarımızın yanı sıra gezilerimize, doğa yürüyüşlerimize, yemekli-eğlenceli toplantılarımıza dileyen tüm arkadaşlarımız ve misafirlerimiz daverlidir.
Sanatın güzel yüzleri ile tanışmanız için sizleri bir çayımızı içmeye davet ediyoruz.
Çocuklar İçin Resim Kursları
Çocuğunuzdaki resim ve sanat yeteneğini keşfedin...
Anadolu güzel sanatlar resim kursunda 06 - 13 yaş grubu çocuklarımız resim, suluboya, yağlıboya, moda tasarımı, heykel, seramik, cam vitray, çalışmaları yaparak güzel sanatlara ilk adımlarını atarlar.
Bir yandan çeşitli boya malzemelerinin kullanımlarını ve uygulama biçimlerini öğrenirken, bir yandan da el becerilerini geliştirirler. Anadolu güzel sanatlar resim kursu, çocuklarla resim programlarında onların hayal güçlerini, sözel ve sayısal zekalarını geliştirici özel teknik ve yöntemler kullanır.
Alanında uzun yıllar çalışmış, eğitim formasyonuna sahip sanat eğitmenleri tarafından bu yöntemler uygulanır. Sevgili veliler, bu yıl çocuklarınızı ödüllendirerek yeteneklerini keşfediniz. İlköğretim öğrencilerine yönelik sanat ve teknolojik tasarım, resim kurslarımıza katılarak, geleceğin sanatçı adaylarını yetiştirelim. Çocuk gruplarımızda öğrenciler 11 ay boyunca ders alabilirler.
Grup şeklinde yapılan derslerimizin sonucunda, teknik bilgilerin yanı sıra sosyal açıdan da çocuk psikolojisi üzerinde çok olumlu sonuçlar gözlenmektedir. İstenilen tarihte kayıt olunabilir. Her yıl mayıs ayı sonunda çalışmalar çeşitli galerilerde sergilenir. Dileyen çocuklar yaz sezonunda aylık paket programlarımıza da katılabilirler.
Kurslarımız Katılan Çocuklar Kurs Sonunda Aşağıdaki Tekniklerde Öğrenmiş Olacaktır. Ebru Sanatı, Kuru Boya, Pastel Boya, Sulu Boya, Guaş Boya ile tuval, Akrilik Boya İle Tuval, Alüminyum Folyo Kabartma ve Boyama Teknikleri, Cam Boyama-Vitray, Kâğıt İşleri, Kâğıt Hamuru Çalışmaları, Şekillendirme, Seramik ve Heykel Çalışmaları,
Kolaj Teknikleri Öğretilmesi Hedeflenmiştir.
Anadolu Güzel Sanatlar Merkezi
Fotoğrafçılık Kursları
Ebru sanat kursları
Ebru kurslarımız birebir özel ders olarak veya gruplara verilmektedir. Saat ve gün sizinle birlikte kararlaştırılabilir. 1. Kur toplamda 16 saattir. Ebru malzemeleri kursa ait olarak veya öğrencinin kendisine ait olarak iki türlü fiyatlandırmak tayız. Dileyen öğrenciler 2. Kura devam ederek daha profesyonel anlamda ebru derslerine devam edebilirler. 1. Kur sonunda öğrencilere “başarı belgesi” verilmektedir.
Akşam veya hafta sonu da ders alabilirsiniz. 2 aylık kurlarla, talebe göre haftada bir veya daha fazla gün, 2’şer saatlik derslerle verilmektedir. Boya ve kâğıt malzemeleri kurumumuz tarafından karşılanmaktadır. Dileyen arkadaşlar temel derslerin bitiminden sonra ebru üzerine resim, minyatür, tezhip-hat dersleri ile güzel çalışmalara devam edebilirler.
Klasik ebrular; battal ebru, gelgit ebru, hafif ebru, şal ebru, bülbülyuvası, taraklı ebru, kumlu ebru, hatip ebrusu, çiçekli ebru, akkase ebru olarak ebru çeşitleri ve ebru üstü desen modellemeleri vb. Gibi dersler yapılmaktadır.
Atölyemize; yapılan çalışmalarımızı görmeye tüm ebru dostlarımızı bekliyoruz.
Hafta içi ve hafta sonu 10 kişilik gruplarla çalışmalar yapılmaktadır. Çalışmalarımızda ebru hakkındaki tüm tecrübelerimiz aktarılmaktadır. En az 3 ay süren çalışmalarımız sonunda tüm ebru teknikleri uygulamalı olarak yapılır. İleri düzey çalışmalarını sürdüren birçok ebru dosyalarımızda vardır.
Çocuklara yönelik ebru dersleri çocuk gruplarında da verilmekte, birebir özel ders şeklinde de verilmektedir. Çocuklar yaş seviyelerine göre, dersin girişinde önce malzemenin tanıtımını dinlemekte daha sonra ilk örnekte öğretmenlerini izlemek ve tekrara etmek suretiyle ebru derslerini yapmaktadırlar.
Sanatsever velilerimiz, çocuklarınızın yeteneklerinin kaybolup gitmesine izin vermeyiniz. Resim kursları onların dışa vuramadıkları duygularını anlatmalarına yardımcı olurken, her türlü yeteneklerini de geliştirmektedir. Renkli dünyalarını çeşitli faaliyetler ile doyuma ulaştırarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlayalım; çünkü sanat ve eğitimle yaşadığımız dünyanın güzelleşeceğinize iyi biliyoruz.
Akıl doğuştan yetenek çalışmayla kazanılır.
Kursumuzda: deneyimli hocalar ve yaz dönemlerinde üniversiteden okuyan öğrencilerimizin stajyer öğrencileri katılmaktadır.
Ebru Kursları
Ebru sanat kursları
Ebru kurslarımız birebir özel ders olarak veya gruplara verilmektedir. Saat ve gün sizinle birlikte kararlaştırılabilir. 1. Kur toplamda 16 saattir. Ebru malzemeleri kursa ait olarak veya öğrencinin kendisine ait olarak iki türlü fiyatlandırmak tayız. Dileyen öğrenciler 2. Kura devam ederek daha profesyonel anlamda ebru derslerine devam edebilirler. 1. Kur sonunda öğrencilere “başarı belgesi” verilmektedir.
Akşam veya hafta sonu da ders alabilirsiniz. 2 aylık kurlarla, talebe göre haftada bir veya daha fazla gün, 2’şer saatlik derslerle verilmektedir. Boya ve kâğıt malzemeleri kurumumuz tarafından karşılanmaktadır. Dileyen arkadaşlar temel derslerin bitiminden sonra ebru üzerine resim, minyatür, tezhip-hat dersleri ile güzel çalışmalara devam edebilirler.
Klasik ebrular; battal ebru, gelgit ebru, hafif ebru, şal ebru, bülbülyuvası, taraklı ebru, kumlu ebru, hatip ebrusu, çiçekli ebru, akkase ebru olarak ebru çeşitleri ve ebru üstü desen modellemeleri vb. Gibi dersler yapılmaktadır.
Atölyemize; yapılan çalışmalarımızı görmeye tüm ebru dostlarımızı bekliyoruz.
Hafta içi ve hafta sonu 10 kişilik gruplarla çalışmalar yapılmaktadır. Çalışmalarımızda ebru hakkındaki tüm tecrübelerimiz aktarılmaktadır. En az 3 ay süren çalışmalarımız sonunda tüm ebru teknikleri uygulamalı olarak yapılır. İleri düzey çalışmalarını sürdüren birçok ebru dosyalarımızda vardır.
Çocuklara yönelik ebru dersleri çocuk gruplarında da verilmekte, birebir özel ders şeklinde de verilmektedir. Çocuklar yaş seviyelerine göre, dersin girişinde önce malzemenin tanıtımını dinlemekte daha sonra ilk örnekte öğretmenlerini izlemek ve tekrara etmek suretiyle ebru derslerini yapmaktadırlar.
Sanatsever velilerimiz, çocuklarınızın yeteneklerinin kaybolup gitmesine izin vermeyiniz. Resim kursları onların dışa vuramadıkları duygularını anlatmalarına yardımcı olurken, her türlü yeteneklerini de geliştirmektedir. Renkli dünyalarını çeşitli faaliyetler ile doyuma ulaştırarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlayalım; çünkü sanat ve eğitimle yaşadığımız dünyanın güzelleşeceğinize iyi biliyoruz.
Akıl doğuştan yetenek çalışmayla kazanılır.
Kursumuzda: deneyimli hocalar ve yaz dönemlerinde üniversiteden okuyan öğrencilerimizin stajyer öğrencileri katılmaktadır.
Heykel Kursları
Heykel Kursları,
Heykel kurslarımızda kişilerin talepleri doğrultusunda şekillenmektedir. Bu talep şöyle gerçekleşmektedir. Kişiler veya gruplara, kurs saatlerini öğretmenle birlikte karar vermektedirler. Kurs ücretli özel dersler şeklinde verilmektedir. Gün ve saatler sizinle birlikte kararlaştırılabilir. Hafta sonu veya akşam saatlerinde de ders alabilirsiniz.
Heykel çalışmaları kilden, alçıdan, tahtadan, mermerden ya da taştan oyma, (yontma) şeklinde yapılmaktadır. Kursiyerlerimizin daha çok talepleri büst ve rölyef çalışmalarıdır. Heykel yapımı yetenek, bilgi ve beceri gerektiren bir iştir.
Bir heykelci taşı ya da tahtayı oymak için gereken kesici araçları kullanmayı becerdikten başka, büyük bir taşı pürüzsüz ve düzgün olarak biçimlendire bilmelidir. Bu alan sanatların sultanı görülür, en eski sanat dallarından biridir. Kursiyerlerimizin hepsinin büyüklerden oluştuğunu düşünmeyelim çocuklarımızın da geldikleri heykel atölyelerimiz vardır. Çocukların Katıldıkları Heykel Gruplarımız Var
Çocukların gelişiminde sanatın payı kuşkusuz çok büyüktür. El kol ve otomasyon, otomasyon hareketlerinin gelişmesine katkıda bulunacaktır. Çocuklarımızı çevresel etkenlerde kötü alışkanlıklardan uzak tutacaktır. Sanat birleştirici ve bir arada tutucudur.
İletişim Bilgileri:
Anadolu Telefonlarımız
0322 459 37 37
0532 165 2 000
0545 200 222 0
0505 296 21 96
Merkez: Çınarlı Mah. 61014 Sok. No: 4 Arzu Apt. Zemin Kat: 2 Seyhan / ADANA Tel: 0322 459 37 37
Atölye: Döşeme Mah.60025 Sok. No: 24 Seyhan / ADANA Tel: 0322 431 11 54
Başarılı Çizim Kursu, Çizim Kursları, Çizim Kursu, Çocuklar İçin Eğitici Adana, Ebru Sanatçısı Adana, Özel Çocuklar İçin Ücretsiz Kurslar Adana, Özel Çocuklar İçin Ücretsiz Kurslar Başladı Adana, Özel Çocuklar İçin Ücretsiz Kurslarına Başlayın Adana, Özel En Başarılı Çocuklar İçin Ücretsiz Kurslar Adana, Özel En Hesaplı Çocuklar İçin Ücretsiz Kurslar Adana