Fotoğrafçılık Temel Kursu
Fotoğrafçılık kursları ve temel bilgiler
Fotoğraf çekmeyi ister bir hobi, ister profesyonel anlamda meslek olarak düşünenler için fotoğrafçılık kursları ve birçok temel bilgi burada!
Göz görmek istediğini, objektif çerçevesinin içine yerleştirilir, duygu ve düşüncelerini katar deklanşöre basar. Fotoğraf ilim ve sanat arasında bir aracıdır. İlimin isteğini, ilime artistik bir yönden verebilir. Fotoğraf ile hayal gücümüzün anlatamadığı durumları ve doğanın bir çok değişik anlarını göz önüne serebiliriz.
Sizler de yeni bir fotoğraf makinesi aldıysanız ya da almayı düşünüyorsanız; fotoğrafçılık derslerimizle daha iyi fotoğraflar çekmenin inceliklerini öğrenmek isterseniz kurslarımıza katılarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Kurs verdiğimiz öğrencilerimiz, DSLR makinesini bizimle seçti, fotoğrafçılığın temellerini bizimle öğrendi, uyguladı, geziler yaptı, dönem sonu sergileri ile eğitimlerini tamamladılar.
“Size Özel Fotoğraf Eğitimi” veren Anadolu Güzel Sanatlar Merkezinde, dilerseniz bire bir özel ders alabilir, ya da 4 kişilik özel gruplardan oluşan atölyelere katılabilirsiniz. Özel eğitimler sayesinde, sizinle daha fazla ilgileniyor ve konuları daha iyi anlamanızı sağlıyoruz.
Temel Fotoğraf Eğitimi, İleri Fotoğraf Eğitimi, DSLR Makine Kullanma Eğitimi ve Uygulamalı Çekim Gezisi hepsi bir arada…
Anadolu Güzel Sanatlar Merkezinde verilen fotoğraf eğitiminin atölye süresi 8 haftadır. İlk 4 haftada temel Fotoğrafçılık (fotoğrafçılığın tarihçesi, fotoğraf makinelerinin türleri, objektifler, çekim teknikleri vb.) dersleri verilmektedir. Son 4 haftada da uygulama yapılmaktadır. Her bir ders 2 saat sürmektedir (Toplam 16 saat). İsterseniz 8 gün üst üstte, isterseniz her hafta bir ders yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz.
8 haftalık eğitim dönemini bitiren kursiyerlerimiz istedikleri takdirde ileri düzeyde fotoğrafçılık derslerimize devam edebilirler
* Kurslarımız her 2 ayda bir periyodik olarak düzenlenmektedir. Her kurs grubu için 4 kişilik kontenjanımız var.
-Firmalar ya da gruplar için özel kurs programları oluşturabiliyoruz.-
* Atölyemizde derslerimizi projeksiyon üzerinden anlatıyoruz. Klimamız ve sınırsız çay kahve ikramıyla kurs vaktinin keyifli geçmesini arzuluyoruz.
* Kurslarımızı Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde vermekteyiz.
* Kurs süresince uygulamalı fotoğraf ;
Tarihi mekan çekimleri için ( Safranbolu evleri, Tepebağ evleri, Yılanlı Kale, Anavarzalar Kalesi, Toprak kale vb.)
Manzara çekimleri için ( Pozantı yaylası, Mersin yaylaları, Eyner Yaylası, Cehennem Deresi, Limonlu, Cennet, Cehennem, Tuz Gölü, Harbiye Şelalesi vb.)
Poretre çekimleri İçin ( Çocuk esirgeme kurumları ve Huzur evleri Parklar semt pazarları vb)
Serbest çekim için ( Kursiyerlerimizin isteği doğrultusundaki çekimler)
2 Gezi düzenlenmektedir. İsteğe bağlı olarak gezi sayısı artabilir.
Kursu tamamlayan öğrencilerimize Başarı Belgesi verilmektedir.
3. Dönem Temel Fotoğraf dersleri 1 Eylül 2011 Perşembe saat 18.00′da başlıyor.
KAYITLARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR.
* Temel ve İleri düzey atölyelerimizin yanında Bir Aylık Hızlandırılmış ve Kişiye Özel Ders seçeneklerimiz de var.
Diğer Sanat Kurslarının Fiyatlarını Görmek İçin Tıklayınız
Fotoğrafçılık İlginizi Çekiyorsa…
- Bol bol fotoğraf çekip egzersiz yapılmalı, sonra o fotoğrafların her biri büyük ekranda detaylı bir şekilde incelenmeli.
- Makinenin üzerindeki ayarlar süs değildir. Hepsini tek tek kullanıp deneyin, ne işe yaradığını öğrenin.
- Bilgisayarda fotoğraflara baktığınız, programın editör bölümünde fotoğrafı açıp “info”ya girdiğiniz zaman fotoğrafı çekerken yaptığınız her türlü ayar ve müdahalenin bilgisi görülüyor. Buradan yanlışlarınızı tespit edebilirsiniz.
- Bir fotoğrafçının, fotoğraf çekerken iki hali vardır: Baskın hali ve kendini yokmuş gibi silik gösterdiği hali. Birinci durumda; özellikle kalabalık bir grup çekiliyorsa fotoğrafçının diğerlerinden daha baskın olup ortamı organize etmesi, diğerlerini yönlendirmesi gerekir. İkinci durum doğal, belgesel ya da sosyal ortamlar için geçerli. Doğal ortamı bozmamak için fotoğrafçının orada yokmuş gibi fotoğraf çekmesi gerekir. Yoksa istediği görüntüyü yakalayamaz.
- Her görüntü fotoğraf olmayabilir. Doğum, ölüm, evlilik gibi bir daha yakalanmayacak kareler, zamanla fotoğrafa dönüşür.
- Fotoğrafçının tecrübesi arttıkça görüntü azalır, fotoğraf çoğalır.
Ben yaptım siz yapmayın diyen birinden öneriler
- Aceleyle profesyonel bir makineye sahip olmak şart değil. En küçük makineyle bile harikalar yaratabileceğinizi unutmayın.
- Önemli olan kadrajınızı nasıl ayarladığınız. Odaklanmak istediğiniz objeyi kadraja iyi yerleştirmelisiniz. Yoksa bakan kişi çok rahatsız olur. İlk zamanlarda yamuk çektiğim bile olmuştu.
- Işığa çok dikkat edin. Işık patlamalarını, güneş yansımalarını önlemek için filtreler kullanın. Ben bunu biraz geç öğrenmiştim.
Öğrencilerimizin Çalışmalarını Görmek İçin
FOTOĞRAFCILIK GRUPLARI ve KURS FİYATLARIMIZ
- Hangi Kursları Katılabilirsiniz
- Gurur Tablolarımız İnceleyiniz
- Kurs Saatini ve Fiyatlarını Görmek İçin Tıklayınız
- Öğrenci Çalışmaları Görmek İçin Tıklayınız
Hobi Resim, Fotoğraf, Heykel, Ebru Kara kalem Kursları Hakkında En Çok Sorulan Sorular
SORU 1- Hobi resim kursları, heykel, ebru, hobi fotoğraf, kaligrafi kursları, karikatür kursları için ne zaman kayıt yapılabilir.
CEVAP 1- Hobi resim kursları, , ebru, fotoğraf, kaligrafi, karikatür kursları için yılın 12 ayı kayıt yaptırabilirsiniz. Bazı dersler grup şeklinde, bazı dersler ise birebir özel ders şeklinde yapılır. Her kursiyer kendi seviyesine göre yönlendirilir.
SORU 2- Hobi resim kursları, heykel, ebru, fotoğraf, kaligrafi, karikatür kurslarına katılmak istiyorum fakat hiçbir bilgim, deneyimim yok. Sıfır seviye ile de başlayabilir miyim?
CEVAP 2 – Hobi resim kursları, heykel, fotoğraf, kaligrafi, karikatür kurslarına katılabilmeniz için hiçbir alt yapı gerekmiyor. Aramıza katılan her kursiyerimizin sıfır altyapı ile geldiğini varsayarak dersler anlatılır.
SORU 3 – Hobi resim kursları, heykel, ebru, fotoğraf, kaligrafi, karikatür kurslarına katılmak istiyorum fakat yeteneğim olup olmadığını bilmiyorum. Yine de başarı gösterebilir miyim?
CEVAP 3 – Hobi resim kursları, heykel, ebru, fotoğraf, kaligrafi kursları, hobi karikatür kurslarına katılmak isteyen tüm arkadaşlarımıza söylediğimiz şudur; yeteneğiniz olup olmadığı bizi ilgilendirmiyor. Sizden tek istediğimiz istek ve istikrar. Gerisini bize bırakın.
SORU 4 – Hobi kursları ne kadar sürüyor?
CEVAP 4 – Kursiyerler istediği kadar hobi kurslarına devam edebilirler. Bazı kursiyerlerimizin zamanı kısıtlıdır, şehir dışından gelmiştir veya senelik iznini ayarlamıştır, 1 ay gelir. Bazı arkadaşlarımızın bir engeli yoktur, 12-13 yıl devam ederler. Hobi resim kurslarımızda en az 1 aylık kayıt alınır. Özel derslerde daha kısa süreli de ders alınabilir.
SORU 5 – Hobi Fotoğraf dersleri hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?
CEVAP 5 –Hobi fotoğraf kurslarımız 10 Saatlik bir kurdur. Profesyonel veya yarı profesyonel makine zorunluluğu vardır. Dersler birebir yapılır. Ders saatleri ve günleri öğretmenin, kursiyerin ve kursun uygun saat ve günlerine ayarlanabilir. Yılsonunda sergimiz yapılır. Dileyen arkadaşlarımız 3-5 fotoğrafı ile sergiye katılır ve başarı belgeleri sergide taktim edilir.
SORU 6 – Hobi heykel dersleri hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?
CEVAP 6 – Hobi heykel derslerimiz 8 Saatlik kurlardan oluşur. Ders saatleri ve günleri öğretmene, kursiyere ve kursa uygun saatlere göre ayarlanabilir. Malzeme kursiyere aittir. Şu an gerekli kil kursumuzda mevcuttur. Onun dışında gerekli olacak malzemeler kursiyere aittir. Rölyef veya büst çalışmaları yapılabilir. Yapılan ürünler kursiyere aittir. Kursiyer dilediği kadar heykel derslerine devam edebilir. Kurs bitiminde kursiyerlere başarı belgeleri verilir. Dileyenler yılsonu sergilerimize katılabilir, isteğe bağlı olarak çalışmalarının satışını yapabilirler.
SORU 7- Hobi ebru kursları hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?
CEVAP 7 – Hobi ebru kurslarımız toplamda 8 saatlik bir kurdur. Dersler birebir yapılır. Malzeme kursiyere aittir. Malzemeyi öğretmenin getirmesi istenirse ücreti öğretmene verilir. 8 Saatten daha fazla ders almak isteyenler kursa devam edebilirler. Dersler istenirse ebru suyunun ve boyasının hazırlanışından itibaren gösterilir. Ders saatleri ve günleri öğretmene, kursiyere ve kursun uygun saatlerine göre ayarlanabilir. Kurs bitiminde başarı belgeleri taktim edilir.
SORU 8 – Hobi resim kursları hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?
CEVAP 8 – Hobi gruplarımız her hafta 2 ayrı grup şeklinde derslere devam etmektedir.
1.Grup cumartesi günleri 13.00-16.00 saatleri arasında,
2.Grup salı günleri saat 09.00 – 16.00 saatleri arasında ders yapmaktadır.
Her iki hobi resim grubumuzda 8-10 kişiliktir. Aynı grup içerisinde dileyenler karakalem, sulu-kuru-pastel boya veya yağlıboya, kabartmalı teknikler çalışabilir. Ders süresince öğrencilerle birebir ilgilenilir. Dileyen kursiyerlerimiz tüm teknikleri deneyebilir. En az 1 aylık kayıt yapılır. Kursiyerler dilediği kadar kursa devam edebilirler. Hafta sonu grubumuz 12 ay faal bir gruptur. Mayıs ayı sonu veya haziran ayı başlarında AÇS Sanat Galerisinde resim sergimiz yapılır. Dileyenler tablolarını bu sergilerimizde satabilirler. Sıfır çizimle de resim kursuna başlanabilir.
SORU 9 – Hobi resim kurslarında ilk ders neler yapılır?
SORU 9 – Hobi resim kurslarında ilk dersimiz için resim-fotoğraf arşivimizden kursiyerle birlikte 5-6 resim seçilir ve öğretmenlerimizin de fikri alınarak ilk yapılacak çalışmaya başlanır. Veya kursiyer kendi seçtiği bir resim ya da fotoğrafı öğretmene gösterip fikrini alabilir. Kursiyer malzemelerini ve resmin çıktısını alarak ilk çalışmasına başlar. Tuvale yapılacak bir çalışmaysa resmin ölçülerine göre tuval önceden kursiyer veya kursumuz tarafından mutlaka temin edilir.
SORU 10 – Hobi karakalem derslerinde hangi malzemeler gerekir?
CEVAP 10 – Hobi kara kalem kursları için gerekli olan malzemeler;
1)35×50 Şöhler veya Canson kâğıt
2)50 cm.lik Plastik Cetvel (2 adet)
3)50X70 Ebadında Duralet (1 Adet) (Evde Kalsın)
4)Maket Bıçağı- – Kıskaç
5)Silgi-Kalem Silgi-Hamur Silgi
6)Kuru–Sulu Boya (Sulu boyanın kalem hali) (48’lik -36 veya 24’lük Alpino Marka Olabilir)
7)HB-B-2B-4B-H-2H-4H- Kalemler
8)50×70 Ebadında Resim Dosyası -(siyah fermuarlı resim dosyası veya bazuka şeklinde proje çantası)
9)A4 Ebadında Çizgisiz Eskiz Defteri
10)Füzen Kalem (8B veya 6B olabilir)
SORU 11- Hobi yağlıboya kurslarında gerekli malzemeler nelerdir?
CEVAP 11- Hobi yağlıboya kurslarında gerekli olabilecek malzemeler;
1- Bir takım yağlıboya (pebeo marka olabilir)
2- Yağlı boya fırçaları (5 sıfır-6-11-16 numaralı)
3- 1 Adet küçük boyacı fırçası
4- Kokusuz tiner ve kokusuz terebentin
5- 2 Küçük spatula, biri küt uçlu diğeri verev uçlu
6- Yağlıboya paleti (Kâğıt palet veya büyük plastik palet)
7- HB Kalem – silgi
8- Füzen kalem (8B veya 6B olabilir)
9- 50 cm’lik plastik cetvel
10- Kullanılacak tiner ve terebentinin muhafazası için
2 adet kapaklı, küçük cam veya metal şişe
11- Fırçaların temizliği için yumuşak bez parçası- ıslak mendil-kâğıt havlu
12- İsteğe bağlı malzeme çantası ve önlük
13- Füzen Kalem (8B veya 6B olabilir)
Gelin, Kurslarımıza Kayıtsız Kalmayın
- Anadolu Sanat İzmirde
- Anadolu Sanat Adanada
- Anadolu Sanat Ankarada
- Anadolu Sanat İstanbulda
- Anadolu Sanat Antalyada
- Anadolu Sanat Bursada
- Anadolu Sanat Çanakkalede
- Anadolu Sanat Diyarbakırda
- Anadolu Sanat Eskişehirde
- Anadolu Sanat Gaziantepde
- Anadolu Sanat Hatayda
- Anadolu Sanat Kayseride
- Anadolu Sanat Konyada
- Anadolu Sanat Nazillide
- Anadolu Sanat Samsunda
- Anadolu Sanat Mersinde
- Anadolu Sanat Trabzonda
Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Kursu Adana, Güzel Sanatlar İçin Dershane Adana, Güzel Sanatlara Hazırlık Kursları Fiyatları Adana, Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu Adana, Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu forum Adana, Güzel Sanatlara Hazırlık Resim Kursları Adana, Halk Kursları Adana, Heykel Dersi Adana, Hobi Kursları Adana, Hobi Resim Kursları Adana, Hobi Resim Kursu Adana