Adanada Oyuncu İmgeselleri
Desen Nedir, Desen Hakkında Bilgi desen Desen Nedir, Desen Hakkında Bilgi
Desen: Eşyanın, hareketlerin, manzaraların v.b. kalemle, mürekkeple veya fırçayla çizimi.
Tarihöncesi insanları, sert kayaların veya cilâlanmış kemiklerin üzerine çakmaktaşıyla, veya kil üzerine parmaklarıyla desen çizerlerdi. Mısırlılar ve doğulular bir ağaççığın yapraklarından, papirüsten veya balmumu levhalardan yararlandılar. Parşömen, Ortaçağ’da çıktı. Anavatanı Çin olan kâğıda gelince, Avrupa’ya XIV. yy.da sokuldu. Nihayet, kumaşlar (tuval, ipek) üzerine de desen yapılabilir hale geldi.
Tüy ve Kalem
Tüy, desen çizmede, Miladın başlangıcından itibaren kullanılıyordu: yavaş yavaş, Romalıların kullandığı kamış sapının yerini aldı. Çoğu zaman kaz tüyü kullanılırdı ama horoz, karga veya kuğu tüyü de iş görürdü. Sonradan bunların yerini, madeni (altın, bronz, gümüş), daha sonra da XIX. yy.dan itibaren çelik tüyler aldı.
Günümüzde mürekkeple desen yapılıyor ve mürekkeplerin pek çok çeşidi var: mazı sakızı (zamanla kahverengiye dönüşen siyah), çini mürekkebi (sabit siyah), renkli mürekkepler (barut rengi, kırmızı, yeşil v.b.). Tüy, bir desende, gölgeleri ve biçimi belirtmek için incecik çizgilerin gerektiği bir çizime imkân sağlar: Van Gogh’un kullandığı teknik budur.
Fırçayla desen yüzyıllardır yapılagelmektedir. Fırça, hayvan tüylerinden (samur) yapılır. XVII. yy.dan itibaren fırça yapmakta porsuk, kokarca, zerdava, hattâ köpek ve oğlak tüyleri bile kullanılmağa başladı. Biraz suyla karıştırılınca, fırçayla sürülen mürekkep, tekrenkli bir tür suluboya olan ve bazen tüyle daha belirgin duruma getirilen yalama yöntemli resmi meydana getirir. Fırçayla desen Uzakdoğu’da yüzyıllardır uygulanan bir yöntemdir. Çinliler ve Japonlar, özellikle kenar çizgilerini ve çok stilize edilmiş, saf, yassı görünüşlü düz çizgileri böyle çizerlerdi. Batıda ise fırça, hacimler, perspektifler, biçimler üzerine ışık oyunları vermek için kullanılmağa başladı. Leo-nardo da Vinci, sonra da Rembrandt böylelikle başeserler yarattılar.
Ortaçağ’ın sonuna kadar, desencilerin ellerindeki kurşun kalemlerin ucu madeni idi: bu uçların niteliği, istenen renge göre değişiyordu: kurşuni için gümüş veya kurşun; siyah için altın; sarı için bakır kullanılıyordu. Bugün kurşun kalem uçları grafitle yapılır ve renkli kalem isteniyorsa grafite başka maddeler katılabilir.
Kömür kalem, odun kömüründen başka bir şey değildir. Bir adı da füzen’dir ve bu adı, anavatanı Japonya olan bir ağaççıktan almıştır; ayrıca, kayın, biberiye ve ıhlamur ağacından da yapılabilir. Tiziano gibi ressamlar, tablolarının taslaklarını (eskis) çizmek için kömür kalemden geniş ölçüde yararlandılar. Desenciler özellikle kömür kalemin, estomp veya parmak altında ezilivermesinden hoşlanırlar.
İçinde çok az kil bulunan çeşitli kaya türleri de, Rönesans’tan beri, nüanslı etkiler yaratmak için kullanılır: aşıboyası (özellikle Michelangelo ve Watteau tarafından kullanılmıştır), tebeşir (Veronese tarafından kullanıldı), pastel (XVIII. yy.da Quentin de La Tour’un ve XX. yy.da Rouault’nun ustalıkla kullandığı, kile karıştırılmış renkli toz) gibi.
Desen, bir konuyu sanat açısından ifade etmekten başka, teknikte sanayi deseni denilen ve bir makine parçasının, bir otomobilin, bir uçağın, bir bilgisayarm v.b. yapımı için gereken tarifleri, biçimleri veren desen), mimarlıkta (bir binanın planı), tıpta (anatomi levhaları), zoolojide, botanikte (çiçeklerin ve meyvelerin kesiti) v.b. geniş uygulama alanlarına sahiptir. Ama desen sadece sanatçılarla bilginlere özgü bir yöntem değildir: çocukların da yazılı ilk ifade tarzıdır.
Çocuk Deseni
İçten gelme bir uğraş olan desen çizme, çocuk daha on iki aylıkken başlar: lekeler, sonra da çizgiler, karalamalar. Daha sonra çocuk gördüğünü çizmeğe çalışır. Nihayet, üç dört yaşma doğru, mantığa, gerçeğe aldırış etmeksizin, bildiklerini çizim yoluyla verir: nesneler saydamdır, birbiri üstüne konmuştur; boyutlara ve orantılara aldırış edilmemiştir (sözgelimi insanlar evlerden daha büyüktür). Çocuk dünyayı, kendi vücudunu ve başkalarının vücudunu keşfettikçe, benzetmeğe çalışarak çizer. Önce basit, şekilsiz yuvarlaklar olan kişilere yavaş yavaş kısa kollar ve bacaklar takılır, ağız ve gözler çizilir ve sekiz yaşına doğru, kişiler profilden çizilmeğe başlanır. Çocuk, hissettiğini, düşlediğini veya sevdiğini (çiçekler, ağaçlar, hayvanlar, ana-babası), ilgilendiğini (otomobil), korktuğunu (gece) çizer.
Afiş-Örk
Balerinler
Sirkadam
Kuaför
İş Çıkışlarında Ebru Grupları
Çocuklar İçin Ebru Kursları
AVM lerde Ebru Gösterileri Düzenlemekteyiz
Özel Eşyalarınız Üzerine Ebru Basımı Yapmaktayız
Karakalem İmgesel Kursumuz

Büyük İş Yerleri İçin Ebru Gösterileri Yapıyoruz

Çocuklar İçin Ebru Kursları

Anadolu da GSF Kursları

Karakalem Kursları, Karakalem kurslarımızda güzel sanatlara hazırlık veya özel ders seklinde yapılmaktadır.
Hafta içi ve hafta sonu grup seçenekleri mevcuttur. Hafta içi gruplar 01 Ekim - 30 Mayıs arasında, hafta sonu grupları ise 12 boyunca devam eden gruplardır. Mayıs sonu veya Haziran ayının ilk haftası, yapılan çalışmalar beğeniye sunularak sergimiz yapılır. Dileyen arkadaşlar çalışmalarını sergide satabilirler. Çocuklar için karakalem kurslarımız da çizim derslerimizde paket programlara tabidir. Cumartesi saat 10. 30 - 12. 30 saatleri arasında gelen öğrencilerimiz almaktadır. Bu gruplarda karakalem teknikleri öğretilmekle birlikte, diğer derslerde öğretilmektedir. Çocuklarda ince motor kaslarının gelişiminde çok büyük katkıları olmakla birlikte gördüğü eşyaları daha dikkatli bakması gerektiğini öğrenir. Dikkat algısı güçlenir. El becerileri artar. Sosyalleşir. Kendine güveni artar...Yetişkinler İçin Hobi Kursları

Yetişkinler İçin Yağlı Boya Kursları

Haşlamacılar
Dondurmacılar
Masalcı
Danışmalar
YürüyenMerdiven
Mutsuzlar
Eller
Çicekler
Hangi Kursları Katılabilirsiniz
Gurur Tablolarımız İnceleyiniz
Kurs Saatini ve Fiyatlarını Görmek İçin Tıklayınız
Öğrenci Çalışmaları Görmek İçin Tıklayınız
Anadolu Sanat Marketi Görmek İçin Tıklayınız
Video Dersler İzle
KarakalemBoyama
KuruBoya
SuluBoya
PastelBoya
YagliBoya
Perspektif
Dijital
İletişim Bilgileri:
0532 165 2 000
0545 200 222 0
0505 296 21 96
Merkez: Çınarlı Mah. 61014 Sok. No: 4 Arzu Apt. Zemin Kat: 2 Seyhan / ADANA 0322 459 37 37
Atölye: Döşeme Mah.60025 Sok. No: 24 Seyhan / ADANA 0322 431 11 54
En Başarılı Karakalem Video Dersi Adana, En Güzel Karakalem Video Dersi Adana, En Hesaplı Karakalem Video Dersi Adana, En Hit Karakalem Video Dersi Adana, En İyi Karakalem Video Dersi Adana, En Kaliteli Karakalem Video Dersi Adana, En Son Karakalem Video Dersi Adana, En Süper Karakalem Video Dersi Adana, En Ucuz Karakalem Video Dersi Adana