Adanada Oyuncu İmgeselleri
Desen Nedir, Desen Hakkında Bilgi desen Desen Nedir, Desen Hakkında Bilgi
Desen: Eşyanın, hareketlerin, manzaraların v.b. kalemle, mürekkeple veya fırçayla çizimi.
Tarihöncesi insanları, sert kayaların veya cilâlanmış kemiklerin üzerine çakmaktaşıyla, veya kil üzerine parmaklarıyla desen çizerlerdi.
Mısırlılar ve doğulular bir ağaççığın yapraklarından, papirüsten veya balmumu levhalardan yararlandılar. Parşömen, Ortaçağ’da çıktı. Anavatanı Çin olan kâğıda gelince, Avrupa’ya XIV. yy.da sokuldu. Nihayet, kumaşlar (tuval, ipek) üzerine de desen yapılabilir hale geldi.
Tüy ve Kalem
Tüy, desen çizmede, Miladın başlangıcından itibaren kullanılıyordu: yavaş yavaş, Romalıların kullandığı kamış sapının yerini aldı. Çoğu zaman kaz tüyü kullanılırdı ama horoz, karga veya kuğu tüyü de iş görürdü. Sonradan bunların yerini, madeni (altın, bronz, gümüş), daha sonra da XIX. yy.dan itibaren çelik tüyler aldı.
Günümüzde mürekkeple desen yapılıyor ve mürekkeplerin pek çok çeşidi var: mazı sakızı (zamanla kahverengiye dönüşen siyah), çini mürekkebi (sabit siyah), renkli mürekkepler (barut rengi, kırmızı, yeşil v.b.). Tüy, bir desende, gölgeleri ve biçimi belirtmek için incecik çizgilerin gerektiği bir çizime imkân sağlar: Van Gogh’un kullandığı teknik budur.
Fırçayla desen yüzyıllardır yapılagelmektedir. Fırça, hayvan tüylerinden (samur) yapılır. XVII. yy.dan itibaren fırça yapmakta porsuk, kokarca, zerdava, hattâ köpek ve oğlak tüyleri bile kullanılmağa başladı. Biraz suyla karıştırılınca, fırçayla sürülen mürekkep, tekrenkli bir tür suluboya olan ve bazen tüyle daha belirgin duruma getirilen yalama yöntemli resmi meydana getirir.
Fırçayla desen Uzakdoğu’da yüzyıllardır uygulanan bir yöntemdir. Çinliler ve Japonlar, özellikle kenar çizgilerini ve çok stilize edilmiş, saf, yassı görünüşlü düz çizgileri böyle çizerlerdi. Batıda ise fırça, hacimler, perspektifler, biçimler üzerine ışık oyunları vermek için kullanılmağa başladı. Leo-nardo da Vinci, sonra da Rembrandt böylelikle başeserler yarattılar.
Ortaçağ’ın sonuna kadar, desencilerin ellerindeki kurşun kalemlerin ucu madeni idi: bu uçların niteliği, istenen renge göre değişiyordu: kurşuni için gümüş veya kurşun; siyah için altın; sarı için bakır kullanılıyordu. Bugün kurşun kalem uçları grafitle yapılır ve renkli kalem isteniyorsa grafite başka maddeler katılabilir.
Kömür kalem, odun kömüründen başka bir şey değildir. Bir adı da füzen’dir ve bu adı, anavatanı Japonya olan bir ağaççıktan almıştır; ayrıca, kayın, biberiye ve ıhlamur ağacından da yapılabilir. Tiziano gibi ressamlar, tablolarının taslaklarını (eskis) çizmek için kömür kalemden geniş ölçüde yararlandılar. Desenciler özellikle kömür kalemin, estomp veya parmak altında ezilivermesinden hoşlanırlar.
İçinde çok az kil bulunan çeşitli kaya türleri de, Rönesans’tan beri, nüanslı etkiler yaratmak için kullanılır: aşıboyası (özellikle Michelangelo ve Watteau tarafından kullanılmıştır), tebeşir (Veronese tarafından kullanıldı), pastel (XVIII. yy.da Quentin de La Tour’un ve XX. yy.da Rouault’nun ustalıkla kullandığı, kile karıştırılmış renkli toz) gibi.
Desen, bir konuyu sanat açısından ifade etmekten başka, teknikte sanayi deseni denilen ve bir makine parçasının, bir otomobilin, bir uçağın, bir bilgisayarm v.b. yapımı için gereken tarifleri, biçimleri veren desen), mimarlıkta (bir binanın planı), tıpta (anatomi levhaları), zoolojide, botanikte (çiçeklerin ve meyvelerin kesiti) v.b. geniş uygulama alanlarına sahiptir. Ama desen sadece sanatçılarla bilginlere özgü bir yöntem değildir: çocukların da yazılı ilk ifade tarzıdır.
Çocuk Deseni
İçten gelme bir uğraş olan desen çizme, çocuk daha on iki aylıkken başlar: lekeler, sonra da çizgiler, karalamalar. Daha sonra çocuk gördüğünü çizmeğe çalışır. Nihayet, üç dört yaşma doğru, mantığa, gerçeğe aldırış etmeksizin, bildiklerini çizim yoluyla verir: nesneler saydamdır, birbiri üstüne konmuştur; boyutlara ve orantılara aldırış edilmemiştir (sözgelimi insanlar evlerden daha büyüktür).
Çocuk dünyayı, kendi vücudunu ve başkalarının vücudunu keşfettikçe, benzetmeğe çalışarak çizer. Önce basit, şekilsiz yuvarlaklar olan kişilere yavaş yavaş kısa kollar ve bacaklar takılır, ağız ve gözler çizilir ve sekiz yaşına doğru, kişiler profilden çizilmeğe başlanır. Çocuk, hissettiğini, düşlediğini veya sevdiğini (çiçekler, ağaçlar, hayvanlar, ana-babası), ilgilendiğini (otomobil), korktuğunu (gece) çizer.
Hangi Kursları Katılabilirsiniz
Gurur Tablolarımız İnceleyiniz
Kurs Saatini ve Fiyatlarını Görmek İçin Tıklayınız
Öğrenci Çalışmaları Görmek İçin Tıklayınız
Anadolu Sanat Marketi Görmek İçin Tıklayınız
İletişim Bilgileri:
0322 459 37 37
0532 165 2 000
0545 200 222 0
0505 296 21 96
Merkez: Çınarlı Mah. 61014 Sok. No: 4 Arzu Apt. Zemin Kat: 2 Seyhan / ADANA 0322 459 37 37
Atölye: Döşeme Mah.60025 Sok. No: 24 Seyhan / ADANA 0322 431 11 54
Karakalem İnsan Çalışmaları
Karakalem İmgesel Çizimleri
Kara Kalem Çoklu Figür Çalışması
Karakalem Hayvan Çizimi
Üniversiteye Hazırlık Çizim Kursları
Hobi Sanat Kişisel Gelişim Kurslarımız!
Fotoğrafçılık Kursları
Yetişkinler İçin
Çocuklar İçin
Liseliler İçin
Fakültelerinde Okuyan İçin
Çocuklar İçin Ebru Kursları
Çocuklar İçin Resim Kursu
Sanatsever velilerimiz, çocuklarınızın yeteneklerinin kaybolup gitmesine izin vermeyiniz. Resim Kursları onların dışa vuramadıkları duygularını anlatmalarına yardımcı olurken, her türlü yeteneklerini de geliştirmektedir. Renkli dünyalarını çeşitli faaliyetler ile doyuma ulaştırarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlayalım; çünkü sanat ve eğitim olmadan yaşadığımız dünyanın güzelleşemeyeceğini iyi biliyoruz. Sanat Atölyesi düşünülerek dizayn edilen her bölümü ile çocuklarınıza sanatı sevdirmeyi ve kendileri ile bütünleşmeyi sağlayacak bir şekilde yapılanmıştır. Çocuklarımız DİJİTAL ortamın sahte dünyasından sıyrılıp kendi yapabilirliklerine görerek kendilerine olan inançları ile hayata gerçek anlamda dokunabileceklerdir Hayatta öğrenmeleri gereken GENEL KÜLTÜRLE alakalı bilgiler de Sanat Atölyesinin farklı bir çalışma disiplini ile çocuklara keyifli bir oyun form-atında öğretilmektedir.
Çocuklarla Yağlı Boya Kursları
Çocuklarla Yağlı Boya Kursları
Çocuğunuzdaki resim ve sanat yeteneğini keşfedin... Resim Kursunda 6 - 12 yaş grubu çocuklarımız Resim, Grafik Heykel Moda Tasarımı ve Seramik çalışmaları yaparak güzel sanatlara ilk adımlarını atarlar. Bir yandan çeşitli boya malzemelerinin kullanımlarını ve uygulama biçimlerini öğrenirken, bir yandan da el becerilerini geliştirirler. Kursumuzda çocuklarınız, bireysel ve grup çalışmaları yaparak yoğunlaşma, gözlem yeteneği ve yaratıcılıklarını geliştirip, hayal güçlerini resme yansıtma özgürlüğünü kazanırlar. Geleceğin genç sanatseveri ya da sanatçısı olma yolunda bir temel oluştururlar. Resim Kursu, Çocuklarla Resim Programlarında onların hayal güçlerini, sözel ve sayısal zekâlarını geliştirici özel teknik ve yöntemler kullanır. Alanında uzun yıllar çalışmış, eğitim formasyonuna sahip sanat eğitmenleri tarafından bu yöntemler uygulanır.Çocuklar İçin Üç Boyutlu Çalışmalar
Çocuklar İçin Resim Kursları
Hangi yaşta olursa olsun çocukların özgür ve etkili düşünme yeterliliklerini geliştirebilmeleri için sanat eğitimi almaları çok etkili bir yöntemdir. Bu bağlamda atölyelerimizde, çocukların yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri, kendilerini ifade etme becerilerini kazanabilecekleri, modern yöntemlerle desteklenmiş sanat eğitimi çalışmaları verilmektedir.Temel amacımız çocuklarımıza sanatı sevdirmek, uygulamalarla öğrenirken keyifli zaman geçirmeleridir. Yaptıkları çalışmaları sadece kendilerinin beğenmelerinin yeterli olduğunu, birileri tarafından onaylanmak zorunda olmadıklarını, kimsenin kimseye benzemediğini ve yaptıklarının da benzemeyeceğini, orijinalliğin gücünü, başladıkları işi sürdürebileceklerini, bir işin üzerinde tekrar ve tekrar çalışabileceklerini bu uygulamalar yoluyla aktarmaya çalışıyoruz.
Çocuklar özgürce kendi dünyalarını keşfe derlerken bizde onlara rehberlik ediyoruz.
Çocuklara Pastel Boya Dersleri
Çocuklar İçin Resim Kursu
Sevgili Veliler, bu yıl çocuklarınızı ödüllendirerek yeteneklerini keşfediniz. İlköğretim öğrencilerine yönelik sanat ve teknolojik tasarım, resim kurslarımıza katılarak, geleceğin sanatçı adaylarını yetiştirelim.
Sevgili Veliler, hafta sonu Cumartesi ve Pazar programlarımıza katılarak çocuklarınızın geleceklerini şimdiden yeteneklerini keşfederek, gelecekte olacak olan mesleklerine yönlendirilmiş olmaları Siz Veliler için bir avantajdır. Siz ‘de çocuğunuzu ödüllendirerek, geleceğine iyi bir yatırım yapınız. Aynı zamanda çocuğunuz ilköğretimi bitirdiğinde Anadolu Güzel Sanatlar Liselerine girebilmesini için şimdiden çizim yetenek sınavlarına yönelik sanat kültürünün altyapısını edinmiş olması bir avantajdır.
İlköğretim 8. sınıfta okuyan öğrencilere ve Anadolu Güzel Sanatlar Liselerinin yetenek sınavlarına hazırlanmak isteyen öğrencilere, hafta sonu Cumartesi ve Pazar 2 tam günlük programlarımıza katılarak, Anadolu Güzel Sanatlar Liselerini kazanmaları için, Ekim ayında başlayan yoğun programlarımıza kayıt için Siz’ in sevgili çocuklarınızı kurumlarımıza bekliyoruz.
- Anadolu Sanat İzmirde
- Anadolu Sanat Adanada
- Anadolu Sanat Ankarada
- Anadolu Sanat İstanbulda
- Anadolu Sanat Antalyada
- Anadolu Sanat Bursada
- Anadolu Sanat Çanakkalede
- Anadolu Sanat Diyarbakırda
- Anadolu Sanat Eskişehirde
- Anadolu Sanat Gaziantepde
- Anadolu Sanat Hatayda
- Anadolu Sanat Kayseride
- Anadolu Sanat Konyada
- Anadolu Sanat Nazillide
- Anadolu Sanat Samsunda
- Anadolu Sanat Mersinde
- Anadolu Sanat Trabzonda
En Başarılı Karakalem Video Dersi Adana, En Güzel Karakalem Video Dersi Adana, En Hesaplı Karakalem Video Dersi Adana, En Hit Karakalem Video Dersi Adana, En İyi Karakalem Video Dersi Adana, En Kaliteli Karakalem Video Dersi Adana, En Son Karakalem Video Dersi Adana, En Süper Karakalem Video Dersi Adana, En Ucuz Karakalem Video Dersi Adana