Adanada Güzel Sanatlar İmgeselere Örnek
DESEN NEDİR?
En yalın tanımla desen, çizgi ile anlatımdır. Bilinen, görülen, tasarlanan ve hayal edilen bir konuyu, bir kavramı, bir imgeyi, duygu ve düşünceyi, bilinçli ve kararlı şekilde çizgi ile anlatmaktır.
(Yukarıdaki tanım Prof. Hasan PEKMEZCİ’ nin Anadolu Güzel sanatlar Lisesi Resim Bölümü Desen Çalışmaları Ders Kitabından Alıntıdır.)
DESEN DE BAŞLANGIÇ
Herkes bilir ki insanlar bir şeyleri öğrenirken en temel noktadan başlamak zorundadır.
Desen nasıl çizilmeli? Bir desen çizilirken nelere dikkat edilmeli? Desen çizmeye nereden başlamalıyım? Bunun gibi bir sürü soru sorulabilir. Bu soruların neresinden başlanmalı?
Hepimiz biliriz ki yazı dünya tarihinde bulunmuş en büyük keşiflerden sadece biridir. Onun sayesinde duygularımızı, üzüntülerimizi, kederlerimizi, aşkımızı, sorunlarımızı ve isteklerimizi anlatırız ve paylaşırız. Her yetişkin için yazmak kolay bir işlemdir. Peki, yazı yazmaya ilk başladığınız dönemleri hatırlıyor musunuz? Kaç defter harcadığınızı hatırlıyor musunuz? Yâda yazarken kaç defa kalemin ucunu kırdığınızı? Kalemi tutabilmek için acı çekiğiniz dönemleri? Hepsi geçmişte kalsa da, hatırlanması zor olsa da ilkyazı yazmaya başladığınız dönem her zaman için en zor dönem olmuştur.
Konuyu biraz daha açalım. İlk öğrendiğiniz şey dik çizgi çizmekti. Sayfalar dolusu dik çizgi çizmek. Sonra yatay çizgiler ve diğerleri. Öğretmen bıkmadan usanmadan haftalarca bunları deftere çizdirip durur. Çizgi alıştırmaları yapıldıktan sonra en zor bölüme geçilir harfleri öğrenmek? Her harf tek tek deftere sayfalarca yazılır en iyi şekilde yazana kadar. Bir yandan da her harf sesli sesli sınıfça söylenir. Harfler kelimeleri yazmaya, kelimeler cümlelere dönüşür. Bir de bakmışsınız. Okuma bayramı gelmiş. Artık çocuklar yazıyor ve okuyor.
Yazı yazmayı öğrenmek ne kadar zorlu bir süreç ise desen çizmek ve onu tam anlamıyla kavramak da zorlu bir süreçtir. Bunun için gerekli olan adımları sırasıyla anlatmaya çalışacağım. Öncelikle gerekli olan malzemeler nelerdir ve bunları nerelerden bulabilirsiniz?
Gerekli olan malzemeler nelerdir?
Kâğıt, Resim kalemi, Silgi, Şövale, Altlık, Kıskaç
Kâğıt: Desen çizerken kullanılan kâğıtların kalitesi hiç de önemli değildir. Her türlü kâğıt kullanılabilinir. Tavsiye olarak 2. sınıf hamur kâğıtlar bulabilirseniz iyi olur. Sebebi bu tür kâğıtlar genellikle kiloyla satılır. Bir kaç kiloya gerçekten çok çok fazla kâğıt girer. Parasal açıdan da ucuzdur. 2. sınıf kâğıtları toptan kâğıt satan yerlerde bulabilirsiniz. Yalnız 2. sınıf hamur kâğıtları piyasa da kasap kâğıdı ya da paket kâğıdı diye bilinen kâğıt türleri ile karıştırmayınız. Kasap kâğıdı her iki tarafı da parlaktır. Paket kâğıtları mat renktir ancak çok sert bir malzemedir. İkinci sınıf hamur kâğıtlar yumuşak ve silinmesi kolay malzemedir. Rengi ise sarımtıraktır. Aşağıda standart bir resim kâğıdı ile 2. sınıf hamur kağıdı örneği bulunmaktadır.
Resim Kalemi: Desen çiziminde kullanılacak kalemler tamamen kişinin tercihine kalmış bir durumdur. İster standart bir resim kalemi ya da füzen kalemi kullanabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken tek nokta yumuşak değerdeki kalemleri kullanmalısınız. Desen çizerken uçlu kalemler kesinlikle kullanılmamalıdır. Uçlu kalemler de istenilen çizgi değerleri genellikle sabit olacağı için estetik açıdan da hoş bir görüntü oluşmaz. Resim kalemleri ve füzenler artık birçok kırtasiyede satılmaktadır. İnternetten de sipariş verebileceğiniz birçok site bulunmaktadır.
Telefonlaşma
Fırıncılar
Musakabalar
İş Çıkışlarında Ebru Grupları
Çocuklar İçin Ebru Kursları
AVM lerde Ebru Gösterileri Düzenlemekteyiz
Özel Eşyalarınız Üzerine Ebru Basımı Yapmaktayız
Karakalem İmgesel Kursumuz

Büyük İş Yerleri İçin Ebru Gösterileri Yapıyoruz

Çocuklar İçin Ebru Kursları

Anadolu da GSF Kursları

Karakalem Kursları, Karakalem kurslarımızda güzel sanatlara hazırlık veya özel ders seklinde yapılmaktadır.
Hafta içi ve hafta sonu grup seçenekleri mevcuttur. Hafta içi gruplar 01 Ekim - 30 Mayıs arasında, hafta sonu grupları ise 12 boyunca devam eden gruplardır. Mayıs sonu veya Haziran ayının ilk haftası, yapılan çalışmalar beğeniye sunularak sergimiz yapılır. Dileyen arkadaşlar çalışmalarını sergide satabilirler. Çocuklar için karakalem kurslarımız da çizim derslerimizde paket programlara tabidir. Cumartesi saat 10. 30 - 12. 30 saatleri arasında gelen öğrencilerimiz almaktadır. Bu gruplarda karakalem teknikleri öğretilmekle birlikte, diğer derslerde öğretilmektedir. Çocuklarda ince motor kaslarının gelişiminde çok büyük katkıları olmakla birlikte gördüğü eşyaları daha dikkatli bakması gerektiğini öğrenir. Dikkat algısı güçlenir. El becerileri artar. Sosyalleşir. Kendine güveni artar...Yetişkinler İçin Hobi Kursları

Yetişkinler İçin Yağlı Boya Kursları

Fırıncılar
Soyguncular
Dönerciler
Yaşlılar
Yazar
Araba Kazası
Seri Doğum Yapanlar
Çezve Fincanlar
Köpek
Cere
Memeler
Hangi Kursları Katılabilirsiniz
Gurur Tablolarımız İnceleyiniz
Kurs Saatini ve Fiyatlarını Görmek İçin Tıklayınız
Öğrenci Çalışmaları Görmek İçin Tıklayınız
Anadolu Sanat Marketi Görmek İçin Tıklayınız
Video Dersler İzle
KarakalemBoyama
KuruBoya
SuluBoya
PastelBoya
YagliBoya
Perspektif
Dijital
İletişim Bilgileri:
0532 165 2 000
0545 200 222 0
0505 296 21 96
Merkez: Çınarlı Mah. 61014 Sok. No: 4 Arzu Apt. Zemin Kat: 2 Seyhan / ADANA 0322 459 37 37
Atölye: Döşeme Mah.60025 Sok. No: 24 Seyhan / ADANA 0322 431 11 54
En Başarılı Karakalem Teknikleri Videosu Adana, En Güzel Karakalem Teknikleri Videosu Adana, En Hesaplı Karakalem Teknikleri Videosu Adana, En Hit Karakalem Teknikleri Videosu Adana, En İyi Karakalem Teknikleri Videosu Adana, En Kaliteli Karakalem Teknikleri Videosu Adana, En Son Karakalem Teknikleri Videosu Adana