Yağlı Boya Manzara Çizimleri Adana

Adana da Sulu Boya Resim Nasil Yapilir

Thumbnail image

SULUBOYA RESİM TEKNİĞİ
Sulu boyalar, su ile karıştırıp çalışıldığı için bu ad verilmiştir. Bu boyalarla yapılan resimlerin kendine özgü tekniği vardır. Boyanın yapısının da etkilediği özellikler şunlardır; Sulu boya şeffaf olduğu için, boyanın altında kalan kurşun kalem izleri dahi gözükür. Yan yana sürülen iki renk, suyun yardımı ile kaynaşır. Böylece renkler arasında hoş bir pasaj(geçitler) elde edilir. Çalışırken renklerin açıktan koyuya olan değerleri, boyanın istenilen derecede sulandırılması ile sağlanır. Beyaz boya guaş resimde kullanılır. Sulu boyada ise kâğıdın beyazlığından yararlanılması resme güzellik veren teknik özelliklerden biridir.

SULUBOYA: Piyasada kutular içerisinde kuru ve yaş olarak satılır. Kuru olanlar, her renk ayrı ayrı kalıplara dökülmüş biçimdedir. Yaş olanlar da havası alınmış tüpler içerisinde bulunur. Alırken kolay ve çabuk eriyenler tercih edilmelidir. Çünkü sulu boya resim, diğer tekniklere göre daha çabuk çalışmayı gerektirir.

KÂĞIT: Sulu boya ile resim yapılacak kâğıt kalın, sert ve pütürlü olmalıdır. İnce ve yumuşak olan kâğıtlar ıslandığı zaman kabarır ve dalgalanır. Pütürlü kâğıtlarda ise fırçanın kâğıt üzerinde boyayamadığı ufak beyaz çukurlar, resme daha şeffaf ve canlı hava verir.

RESİM ALTLIĞI: Çalışma sırasında resim kâğıdı, bir altlık üzerine tespit edilir. Altlık resim yapacağımız kâğıdın ölçüsünden biraz büyük, taşınması kolay, sert ve düzgün malzemeden olmalıdır. Bu malzeme tahtadan olabileceği gibi, çok kalın mukavva, duralit veya sunta da olabilir. Resim kâğıdı altlık üzerine kıskaç veya yapışkan bantlarla dört köşesinden iyice tutturulmalıdır.


İş Çıkışlarında Ebru Grupları

İş Çıkışlarında Ebru Grupları

İş Çıkışları Size Özel Grupları Açmaktayız. Aşkadaşlarınızla Aynı Ortamda Özel Zaman Geçirmek İçin Bizi Arayın.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Çocuklar İçin Ebru Kursları

Çocuklar İçin Ebru Kursları

Çocuklara Özel Ebru Kursları Düzenlemekteyiz. Çocuklar İçin Ebru Gösterileri Yapmaktayız.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

AVM lerde Ebru Gösterileri Düzenlemekteyiz

AVM lerde Ebru Gösterileri Düzenlemekteyiz

İş Yerlerinizde Özel Günleriniz İçin Ebru Gösterileri Düzenlemekteyiz. Buda Sizin Şirketinizim İtibarını artırmakta, Müşterinizin Memnuniyeti Demektir..

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Özel Eşyalarınız Üzerine Ebru Basımı Yapmaktayız

Özel Eşyalarınız Üzerine Ebru Basımı Yapmaktayız

Özel Hediye Kutulara, Testiye, Ahşaba, Eşapba, Ayakabıya, Kaleme, Çantaya, Tuvale, Hemen Hemen Her Şeye Özel Baskı Hazırlanır

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..


Karakalem İmgesel Kursumuz

Karakalem İmgesel Kursumuz
Karakalem Kursları, Karakalem kurslarımızda güzel sanatlara hazırlık veya özel ders seklinde yapılmaktadır. Hafta içi ve hafta sonu grup seçenekleri mevcuttur. Hafta içi gruplar 01 Ekim - 30 Mayıs arasında,  hafta sonu grupları ise 12 boyunca devam eden gruplardır.  Mayıs sonu veya Haziran ayının ilk haftası, yapılan çalışmalar beğeniye sunularak sergimiz yapılır. Dileyen arkadaşlar çalışmalarını sergide satabilirler. Ayrıca şu an yapım aşamasında olan satış sayfamızda da resimlerinizin satışı sizin adınıza yapılacaktır.
Çocuklar için karakalem kurslarımız da çizim derslerimizde paket programlara tabidir. Cumartesi saat 10. 30 - 12. 30 saatleri arasında gelen öğrencilerimiz almaktadır. Bu gruplarda karakalem teknikleri öğretilmekle birlikte, diğer derslerde öğretilmektedir. Çocuklarda ince motor kaslarının gelişiminde çok büyük katkıları olmakla birlikte gördüğü eşyaları daha dikkatli bakması gerektiğini öğrenir. Dikkat algısı güçlenir. El becerileri artar. Sosyalleşir. Kendine güveni artar...

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Büyük İş Yerleri İçin Ebru Gösterileri Yapıyoruz

Büyük İş Yerleri İçin Ebru Gösterileri Yapıyoruz
Çizim Sanat Evleri Sanat ile uğraşmak ve bu konuda olan yeteneklerinizi geliştirmek için hiçbir zaman geç kalmış sayılmazsınız ve bu konuda sizler çizim sanat evleri bulunması ile de sizler istediğiniz gelişimi sağlayabilecek siniz. Yağlı boya kursları gibi sanat kurslarını kaliteli bir şekilde alabilmeniz için de bizler Anadolu Sanat Merkezi olarak profesyonel bir hizmet vermekteyiz.
>Kültür evi olarak yer almamız ile birlikte sanatseverleri buluşturmak tayız ve sizlere de çizim sanat evleri anlamında bizi tercih etmeniz ile birlikte burada onlarla bir araya gelecek ve onların tecrübelerinden yararlanabileceksiniz. Çocuk eğitimi en çok önem verilen konular arasında yer almakta ve bizlerde onların başarıl bir hayat yaşayabilmeleri için sizlerin yanınızda yer almaktayız. Hobilerinizi geliştirebileceğimiz bir merkez olarak da hizmet vermekteyiz ve fotoğrafçılık, heykel, ebru, resim kursları gibi pek çok alanda kursları da burada alabileceksiniz. Çizim sanat evleri anlamında sizler arayışınıza son verebilmek için merkezimizi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Çocuklar İçin Ebru Kursları

Çocuklar İçin Ebru Kursları
Çocuklar İçin Ebru Eğitimi Her çocuk yeteneklidir. Sadece ailelerin onları keşfetmelerini beklerler. Sizde çocuklarınızın yeteneklerini keşfetmek ve çocuğunuza yeni bir pencere açmak isterseniz Anadolu Sanat Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz. Çocuklar İçin Ebru Eğitimi verebilecek başlıca sanat atölyesiyiz. Eğitimi verecek öğretmelerin bilgi ve donanımları, kurs ortamı ve kurs malzemelerinin tamamını atölyemizden tedarik edebilirsiniz.
Geleneksel El Sanatları alanının incisi olan ebru eğitimi konusunda yapılan çalışmaları web sitemizden inceleyebilirsiniz. Yapılan çalışmaların tamamı videolar ile desteklenmiştir. Böylelikle verilecek eğitimin içeriği hakkında bilgi sahibi olabilir ve gönül rahatlığı ile çocuğunuzu emanet edebilirsiniz. Çocuklar İçin Geleneksel Osmanlı Ebru Sanatı ile tanışmak için en uygun kurs ortamını Anadolu Sanat Merkezi’dir. Çocuklara yönelik atölye çalışmaları sayesinde minik kahramanlarımız keyifli vakit geçireceklerdir. Böylelikle ebru sanatını tanıyacak ve kendi yeteneklerinin sınırlarını keşfedebilecekler.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Anadolu da GSF Kursları

Anadolu da  GSF Kursları

Karakalem Kursları, Karakalem kurslarımızda güzel sanatlara hazırlık veya özel ders seklinde yapılmaktadır.

Hafta içi ve hafta sonu grup seçenekleri mevcuttur. Hafta içi gruplar 01 Ekim - 30 Mayıs arasında,  hafta sonu grupları ise 12 boyunca devam eden gruplardır.  Mayıs sonu veya Haziran ayının ilk haftası, yapılan çalışmalar beğeniye sunularak sergimiz yapılır. Dileyen arkadaşlar çalışmalarını sergide satabilirler.
Çocuklar için karakalem kurslarımız da çizim derslerimizde paket programlara tabidir. Cumartesi saat 10. 30 - 12. 30 saatleri arasında gelen öğrencilerimiz almaktadır. Bu gruplarda karakalem teknikleri öğretilmekle birlikte, diğer derslerde öğretilmektedir. Çocuklarda ince motor kaslarının gelişiminde çok büyük katkıları olmakla birlikte gördüğü eşyaları daha dikkatli bakması gerektiğini öğrenir. Dikkat algısı güçlenir. El becerileri artar. Sosyalleşir. Kendine güveni artar...

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Yetişkinler İçin Hobi Kursları

Yetişkinler İçin Hobi Kursları
Çizim konusunda sahip olduğunuz yetenekleri geliştirmek istiyorsanız ve bunun için de çizim eğitim hanesi olarak kaliteli bir hizmet veren bir merkez arayışı içindeyseniz bizler sizlerin yanınızda yer almak için hazırız. Bu anlamda görsel sanatlar atölyesi arayışına da bizler verdiğimiz kaliteli hizmet ile bir son vermekteyiz. Anadolu Sanat Merkezi olarak biz işini seven ve sanata elinden gelen katkıyı yapmak isteyen tecrübeli öğretmenlerimiz ile hizmet vermekteyiz.
Burada sizler güvenli bir ortam bulacak ve sadece sanat anlamında değil bilim atölyesi olarak hizmet vermemizden de memnun olacaksınız. Sadece yetişkinler için değil aynı zamanda çocuklar için başarılı çocukların atölyesi olarak da adımızı duyurmayı işimizi severek yapmamız ile başarmaktayız. Çizim eğitim hanesi olan merkezimizde eğitim almaktan çok memnun olacaksınız.

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

Yetişkinler İçin Yağlı Boya Kursları

Yetişkinler İçin Yağlı Boya Kursları
Hobi Olarak Yağlı Boya Kurslarımız birebir veya gruplar halinde verilmektedir. Klasik yağlı boya tekniklerinin yanı sıra sanat akımlarının bize kazandırdığı boya sürüşleri, modern ve soyut tekniklerle de dersler zenginleştirmiştir. Yıl Sonunda Sertifikalarını ve Sergilerini Yaparak Tamamlamaktayız
Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde Hobi, Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık, Güzel Sanatlar Liselerine Hazırlık ve Çocuk Grupları için resim, heykel, ebru, fotoğraf kurslarımız 12 ay boyunca devam etmektedir. Hobi ve çocuk gruplarında kayıtlarımız 1 aylık yapılır ve kursiyer istediği kadar kurslara devam edebilir. Yağlıboya, karakalem, pastel, sulu boya tekniklerini en kolay yöntemleri ile öğrenebilirsiniz. Sezon içerisinde çeşitli mekânlarda sergilerimiz yapılmaktadır. Kurslarımızın yanı sıra gezilerimize, doğa yürüyüşlerimize, yemekli-eğlenceli toplantılarımıza dileyen tüm arkadaşlarımız ve misafirlerimiz daverlidir. Sanatın güzel yüzleri ile tanışmanız için sizleri bir çayımızı içmeye davet ediyoruz. Sanatın Adresi Anadolu Güzel Sanatlar Merkezi

BU KURSU SATIN AL

Devamı İçin..

FIRÇALAR:Sulu boya çalışmalar için en uygun fırçalar, samur kılından yapılanlardır. Bu çeşit fırçalar su ile ıslandığında kılları toplanır ve ucu sivrileşir. Sivrilen ucu ile ince çizgiler çizilebileceği gibi, kâğıt üzerine fırçayı bastırarak çalıştığımızda da geniş yüzeyleri boyayabiliriz. Sulu boya çalışmalarında biri ince, biri kalın olmak üzere iki samur fırça kullanmak çok yararlıdır. İşi biten fırçayı yıkayıp kuruladıktan sonra  düzgün kalacak şekilde saklamalıdır. Kılları üzerinde uzun süre duran fırçalar bükülür ve düzelmesi bir hayli zor olur. Ucu bükülen fırçaları su buharına tutarak düzeltmek mümkündür.

SU KABI:Sulu boya resim çalışmalarında renklerin canlı ve şeffaf kalması için bol temiz su kullanılmalıdır. Birinde fırçayı yıkamak, diğerinde boyayı sulandırmak için iki su kabı gereklidir. Su kaplarının yarım litreye yakın su alacak büyüklükte ve ağzının geniş olmasına dikkat edilmelidir. Temiz konserve kutuları, plastikten yapılmış çeşitli kaplar ve kavanozlar bu ihtiyacımızı karşılayabilir.

SÜNGER: Çalışmaya başlamadan önce kâğıdı ıslatmak, resim üzerinde ki fazla su ve boyaları almak için sünger kullanılır. Yanlışlıkla sürülen renkleri, tamamen olmasa bile ıslak süngerle silerek düzeltmek mümkündür.

SULU BOYA İLE ALIŞTIRMALAR: Sulu  boya çalışmalarına bazı alıştırmalar yaptıktan sonra başlamak çok yerinde olur. Çünkü sulu boya resimde başarılı olabilmek için, kullanılan araç ve gereçlerin özelliklerini bilmeliyiz. Alıştırma çalışmaları şu  sıra ile yapılır; Resim kâğıdı tamamen ıslatıldıktan sonra pütürlü yüzü üste gelecek şekilde altlık üzerine avucun yan tarafı ile düzleştirilir. Sonra köşelerden raptiye ya da zamklı  şeffaf bantlarla altlığa tespit edilir.

ÇALIŞMA ANI: Suyu emerek matlaşan resim kâğıdı üzerine boyalı fırçalarla çizgiler, şekiller yapılmalıdır. Fırçayı bazen bastırarak geniş yüzeyler boyamalı, sivrileşen ucu ile de çizgiler çizilmelidir. Bu arada aynı rengi sulandırarak  koyudan açığa doğru değişik tonlar elde edilmelidir. Ayrıca değişik renkleri yan yana sürerek geçitler ( pasajlar ) yapılmalıdır. Böylece sulu boya resmin özellikleri hakkında alıştırma yaparak bilgi edinilir. Bundan sonra da konulu çalışmalara geçiler.

SULU BOYA RESİM NASIL YAPILIR?   Konu önce resim kâğıdı üzerine ana hatları ile çizilir. Çizerken kalemi bastırmamalı ve zorunlu olmadıkça silgi kullanılmamalıyız. Çünkü koyu renkteki  kurşun kalem izleri şeffaf olan sulu boyanın altından gözükebilir. Ayrıca silgi ile yıpranan yerlere sürülen renkler parlaklığını kaybeder ve kirlenir. Konunun çizimi yapıldıktan sonra, sulu boya alıştırmalarına başlanıldığı gibi kâğıt ıslatılır. Genellikle bu iş, musluk altında kâğıdın ıslatılması  ya da su dolu kovaya batırılması şeklinde olur. Islatılan kâğıt yine alıştırmalarda yapıldığı gibi resim altlığına tespit edilir. Sulu boya çalışmalarında kâğıdı ıslatmakta ki amaç, boyanın tekniğe uygun yayılışını sağlamaktır. Eğer kâğıt kuru  olursa, sürülen boya kuruduğunda keskin bir sınır bırakır. Bu da tekniğin gerektirdiği yumuşaklığı ve renklerin kaynaşmalarını sağlamaz. Ancak ıslatılan kâğıtta, hemen boyama işlemine başlamak da hatalıdır. Çünkü bu durumda boyalar istenilenden fazla yayılacağından desendeki şekillerin sınırları kaybolur. En uygun ıslaklık derecesi, kâğıdın nemli kalmasıdır. Çalışma sırasında kuruyan kısımlar olursa yeniden süngerle ıslatılmalıdır. Kullanılan boyalar tüplerdeyse palete sıkılır. Eğer kuru cinsten ise boyalar yumuşasın diye renklerin üzeri birkaç damla su ile ıslatılır. Boyama işlemine başlarken aradığımız renkleri denemek için ikinci bir kâğıt bulundurmamızda fayda vardır. Böylece istediğimiz rengi ve renk tonunu bulmuş oluruz. Aksi durumda resme sürülen boyanın düzeltilmesi çok güçtür. Resmi boyamaya konunun hoşumuza giden yerinden başlamak çok doğrudur. Ancak geniş ve açık renk olan yüzeyleri öncelikle boyamak  tekniğin gerektirdiği özelliklerdendir. Çünkü geniş yüzeyleri bir an önce bitirmek kâğıdın sık sık nemlendirilmesini gerektirmez. Açık renkleri de düzeltmek ya da koyulaştırmak daha kolaydır. Sulu boya tekniğinde yanlış sürülen renkleri düzeltmek zorunluluğunda kalırsak, önce o kısmı temiz su ile ıslatır, sonra sünger ya da kuru bir fırça ile sileriz.
Çalışma sırasında renkleri üs üste sürmekten kaçınmalıyız. Fırçayı da aynı yerde devamlı sürtmemeliyiz. Çünkü renkler kirlenir ve kâğıt yıpranır. Resim yapılan konu ne olursa olsun gölgeli kısımları boyarken siyahtan yararlanmayı düşünmeyip amacımıza sıcak soğuk renklerin yardımı ile çalışmalıyız…


Hangi Kursları Katılabilirsiniz
Gurur Tablolarımız İnceleyiniz
Kurs Saatini ve Fiyatlarını Görmek İçin Tıklayınız
Öğrenci Çalışmaları Görmek İçin Tıklayınız
Anadolu Sanat Marketi Görmek İçin Tıklayınız


VideoDerslerVideo Dersler İzle

KarakalemBoyamaKarakaleKuruBoyaKuruBoyaSuluBoyaDersleriSuluBoyaPastelBoyaPastelBoyaYagliBoyaYagliBoyaPerspektifCizimleriPerspektifDijitalBoyamalarDijital

Thumbnail image

İletişim Bilgileri:


0322 459 37 37
0532 165 2 000
0545 200 222 0
0505 296 21 96
Merkez: Çınarlı Mah. 61014 Sok. No: 4 Arzu Apt. Zemin Kat: 2 Seyhan / ADANA 0322 459 37 37
Atölye: Döşeme Mah.60025 Sok. No: 24 Seyhan / ADANA 0322 431 11 54


 

 

En Başarılı Resim Yapma Dersleri Adana, En Güzel Resim Yapma Dersleri Adana, En Hesaplı Resim Yapma Dersleri Adana, En Hit Resim Yapma Dersleri Adana, En İyi Resim Yapma Dersleri Adana, En Kaliteli Resim Yapma Dersleri Adana, En Son Resim Yapma Dersleri Adana, En Süper Resim Yapma Dersleri Adana, En Ucuz Resim Yapma Dersleri Adana